Sehitkamil Sahnesi Ve AGRO Park Projelerinde Sona Gelindi

Gaziantep’in, ‘yasanabilir kentler’ siralamasinda yükselmesine önemli ölçüde etki edecek D.T. Sehitkamil Sahnesi ve AGRO Parki; yerinde inceleyen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, her 2 projenin de kisa süre sonra hizmete açilacagi bilgisini verdi.

Sehitkamil Sahnesi Ve AGRO Park Projelerinde Sona Gelindi
D.T. Sehitkamil Sahnesi’nin son durumuna iliskin bilgilendirmede bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, yapinin içerisinde; tiyatro binasi, ana giris ve fuaye alani, 600 kisilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazirlik odalari, sahne dekor ve depo alanlari, VIP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapali otopark, 200 araçlik açik otopark bulundugu bilgini paylasti.

Daha önce bilimsel faaliyetlerin yayginlasmasi ve yeni bulusçu ülkenin gelecegine kazandirmak için Bilim Sehitkamil’i, ardindan da çocuklara erken yasta trafik bilincini asilamak için Sehitkamil Trafik Egitim Parki’ni yaparak hizmete sunduklarini hatirlatan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, AGRO Park’in toplam 31 bin 700 metrekare alan üzerine yapildigini kaydetti.

AGRO Park ile çocuklara; bölgeye ve Gaziantep’e özgü tarimsal ürünlerin nasil yetistirildigini teorik ve uygulamali egitimlerle ögreteceklerini belirten Baskan Fadiloglu, AGRO Park içerisinde; su degirmeni, yel degirmeni, su tulumbasi, geçmis dönemde kullanilan tarim aletlerinin de bulunacagini söyledi.

AGRO Park’ta 830 metrekarelik yenilebilir bitkilerle bostan alanlari ve 12 bin 500 metrekare meyve bahçesi olusturacaklarini aktaran Baskan Ridvan Fadiloglu, serada bitkilerin yetistirilme ekolojilerine göre farkli bahçeler bulunacagini, bu sayede çocuklarin bitkilerin hangi iklimde yetistigini görerek ögrenecegini, ayni zamanda dogayla iç içe olmanin keyfini yasayacaklarini ifade etti.

Biz söylemden daha ziyade icraati ortaya koyuyoruz

Yapilan incelemeler sonrasi açiklamada bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, su ifadeleri kullandi:

“Göreve geldigimiz ilk gün bir sey söylemistik. Görevde kaldigimiz süre içerisinde yasanabilir kentler siralamasinda özelde Sehitkamil’i, genelde Gaziantep’i nasil yukariya çikarabiliriz? Bunun kaygisi içerisindeydik. Her kademedeki çalisan arkadaslarima yürekten tesekkür ediyorum. Her kademedeki arkadasimin emegi var. Sehitkamil Belediyesi tarafindan yapilan projelerin neredeyse yüzde 100’ü kendi çalisanlarimiz tarafindan projelendirilmis, imalatlarinda da mümkün oldugu kadar kendi arkadaslarimizin bulundugu projeler hayata geçirildi. Tabii ana basligimiz da kültür, sanat, spor egitim noktasinda bu sehri nasil yukariya alabiliriz? Bunlarin gereklilikleri vardi. Bugün spor merkezleri nasil sporda basariyi getirdiyse sanat merkezimizde sanata yönelik olarak faaliyetler devam ediyorsa özellikle Gaziantep gibi metropol bir kentte devlet tiyatrolari sahnesinin olmasi gerekiyordu. Bunun eksikligini hissediyorduk. 80’li yillarda bu memlekette 2 tane tiyatro vardi. Tiyatro sahnesi vardi. Ama son dönemde bunun sikintisini yasiyorduk. 60 bin üniversite ögrencisi olan bir sehrin mutlak suretle bir tiyatro sahnesinin olmasi gerekiyordu. Buradan hareketle arkadaslarimizla birlikte D.T. Sehitkamil Sahnesi projesini hayata geçirmek istedik. Allah’a sükür, kazasiz-belasiz tamamlanma noktasina geldi. Allah’in izniyle 1 aya kalmadan da milletimizin hizmetine sunulacak. Civar illerden de dahil olmak üzere tüm hemserilerimizi buraya bekliyoruz. Insallah bu hizmetler devam edecek. Yarin biz görevde oluruz, olmayiz ama esas olan bu eserlerin devamidir. Sehitkamil Trafik Egitim Parki gibi AGRO Park’ta da biz egitimi hedefledik. Orada da bitkilerimiz artik yeserdi. Belli bir noktaya geldi. 1-2 sene içerisinde tam oturmus olacak. Orada da amacimiz, sehir hayatinin içerisinde yasayan çocuklarin bitkileri tanimamasindan kaynaklanan sikintilarimiz vardi. Ortaokul birinci siniftaki çocuklarimizin tamami egitim müfredati içerisinde burayi gezecek. Hangi bitki agaçta, hangi bitki toprakta birebir yetisiyor. Orada ayni zamanda topraksiz tarimin da ne oldugunu bilebilecek. Tropikal meyvelerin nasil yetistigini görebilecegi bir seradan da biz sunum yapacagiz. Amacimiz, bizden sonraki nesillerin daha yasanabilir bir Türkiye’de yasayabilmesini saglamak adina egitimde, sanatta, kültürde, sporda bu etkinlikleri devam ettirmek. Ama bu bizim bir basimiza yapacagimiz bir is degil. Milletvekilimizin sahsinda tüm milletvekillerimize tesekkür ediyorum. Bakanliga gittigimizde eger onlarin o destegi olmasaydi bugün biz bu isi baslatmis olamazdik. Birakin sonlandirmayi, baslatmis olamazdik. Bu is ekip isi bu ekiple birlikte yaptigimiz hizmetlerin devami noktasinda milletimizin emrindeyiz. Biz söylemden daha ziyade icraati ortaya koyuyoruz. Yaptiklarimiz meydanda, bu ekibin neler yaptigini hep birlikte görüyoruz. Teskilati, milletvekili, belediye baskani, meclis üyeleriyle hepimiz milletimize hizmet etme yolunda çalisiyoruz. Takdiri milletimize birakiyoruz.”

Türkiye’de sayili projelerden birisi

AK Parti Sehitkamil Ilçe Baskani Mehmet Yilmaz ise yaptigi degerlendirmede, “Ridvan Baskanimiz, hep örnek projelerle vatandasimizin karsisina çikti. Allah razi olsun. Gerçekten çok güzel projelere imza atiliyor. D.T. Sehitkamil Sahnesi, Sehitkamil Belediyemizin yapmis oldugu gerçekten çok örnek bir proje. Türkiye’de sayili projelerden birisi. Bizim ilçemizin yasanabilir kentler siralamasinda üst noktalara tasinabilmesi adina hem AGRO Park’in hem de bu tiyatro sahnemizin ciddi katki sunacagina inaniyoruz. Rabbim hayirli eylesin insallah. Hizmetlerinin devamini getirsin” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA