Domates Fidesi Alabilmek Için Uzun Kuyruklar Olusturdular

Kayseri’de Kocasinan Belediyesi tarafindan her yil dagitilan domates fidelerinden almak isteyen vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu.

Domates Fidesi Alabilmek Için Uzun Kuyruklar Olusturdular
Kocasinan Belediyesi tarafindan vatandaslara domates fidesi dagitildi. Belediye binasi önündeki Mimarsinan Parki’nda sabahin erken saatlerinde domates fidesi almak için stantlara gelen yüzlerce vatandas, uzun kuyruklar olusturdu. Talebin her geçen yil arttigini söyleyen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi’nin geleneksel olarak her yil düzenlemis oldugu domates fidesi dagitim törenindeyiz. Mayis ayinin baslarinda Kayseri’de herkesin konustugu ve bekledigi domates fideleri bugün dagitilmaya basladi.

550 bin fideyi bugün Kocasinan Belediyesi’nin önündeki Mimarsinan Parki’nda, Ziyagökalp ve Beyazsehir mahallelerimizdeki üç farkli noktada dagitiyoruz. Geleneksellesen ve artik Kocasinan Belediyesi ile özdeslesmis, bu topraklarin tanidigi, binlerce yildir bu topraklarda ekilip dikilen ’karabacak’ olarak tabir edilen bir domates fidesi tohumunu dagitiyoruz. Bu tohumun gerek rehasi, gerek tadi, gerekse dogal ve organik bir tohum olmasi, sehrimizdeki insanlarimizin tanidigi tohum olmasi da bu isi daha önemli kiliyor. Bugün burada görüldügü gibi her yil daha da artan bir taleple kilometrelerce uzayan kuyruklar var. Sabahin erken saatlerinde gelip, burada sogukta bekleyen insanlarimiz da haklarini helal etsinler. Agiz tadiyla tüketmek nasip olsun” dedi.

Domates fidesi almaya gelen vatandaslar, yapilan hizmetten çok memnun olduklarini söyleyerek, Baskan Ahmet Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA