Zelenskiy'den Cumhurbaskani Erdogan'a Tebrik Telefonu

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefon görüsmesi yaptigini belirterek, "Recep Tayyip Erdogan’i seçim zaferinden dolayi tebrik ettim" dedi.

Zelenskiy'den Cumhurbaskani Erdogan'a Tebrik Telefonu
Cumhurbaskanligi seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a dünya liderlerinden tebrik telefonlari gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy yaptigi açiklamada, Cumhurbaskani Erdogan’i seçim zaferinden dolayi arayarak tebrik ettigini belirterek, "Türkiye Cumhurbaskani Erdogan ile görüstüm. Kendisini seçim zaferinden dolayi tebrik ettim. Ukrayna ile Türkiye arasinda her düzeyde daha fazla isbirligimizin halkimiza ve uluslararasi istikrara daha fazla fayda saglayabileceginden eminim. Bölgemizin ve tüm Avrupa’nin güvenligi, dünya gida güvenligi, uluslararasi hukukun temel normlarinin korunmasi, birlikte yaptigimiz, yaptigimiz ve yapacagimiz seydir" dedi.

Zelenskiy, Cumhurbaskani Erdogan’in yani sira bugün Kamboçya Basbakani Hun Sen ve Hollanda Basbakani Mark Rutte ile de telefon görüsmeleri yaptigini ekleyerek, Rusya’ya karsi dünyanin birçok ülkesinden destek almaya devam ettiklerini söyledi.

Danimarka’nin Ukrayna’ya 3 milyar dolarlik yeni askeri destek paketini onayladigini da hatirlatan Zelenskiy, "Savunmamizi güçlendirmek için ortaklarimizla yeni adimlar atiyoruz. Topraklarimizi tamamen özgürlestirmek için baska alternatifimiz yok. Bugün Danimarka’ya ayrica tesekkür etmek isterim. Devletimizin desteklenmesi için Danimarka finans destegini 3 milyar dolar arttirma karari aldi. Parlamentoya, hükümete ve sahsen Sayin Basbakan Mette Frederiksen’e tesekkür ederim. Simdi Danimarka’dan gelecek toplam savunma yardimi miktari 4 milyar 700 milyon dolari asacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA