Su Baskinlarinin Yasandigi Turgutlu'da Ekipler Aninda Müdahale Etti

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü MAKOM ekipleri, Turgutlu ilçesinde etkili olan siddetli yagista teyakkuza geçti. Münferit su taskini yasanan noktalara 21 araç ve 45 personel ile müdahalede bulunularak, ekiplerin özverili çalismasi ile saganak yagisin getirecegi olumsuzluklar engellendi.

Su Baskinlarinin Yasandigi Turgutlu'da Ekipler Aninda Müdahale Etti
Turgutlu ilçesinde ögleden sonra baslayan saganak yagis, belirli noktalarda su taskinlari yasanmasina neden oldu. Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri ile MASKI Genel Müdürlügü ekipleri, yasanan su taskinlarina kisa sürede müdahale ederek, vatandasin yardimina kostu. MASKI ekipleri, 30 personel, 5 is makinesi ve 12 vidanjör ve kanal açma araci ile taskin yasanan noktalara müdahale ederken, yakin ilçelerden de araç destegi alindi. Itfaiye Dairesi Baskanligi da 15 personel ve 6 araç ile sahada yer aldi. Yagisin etkisiyle tikanan kanalizasyon hatlari ile yagmur suyu izgaralari MASKI MAKOM ekiplerinin müdahalesi ile açildi. Yapilan müdahale ile yeniden saglikli su akisi saglandi. Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri de su birikintisi yasanan noktalarda pompalar ile suyu çekerek yagisin izlerini sildi. MASKI Kanalizasyon Daire Baskani Cem Çöllü, Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal, Kanalizasyon Dairesi Baskanligi Sube Müdürlerinden Berkan Cengiz, MASKI Ilçe Sefi Hüseyin Yelkenci de çalismalarin koordinasyonunu sagladi.

"Büyüksehir ve MASKI vatandasin yaninda"

Personelin sahadaki özverili çalismalari ile yasanabilecek büyük zararlarin önüne geçildigini belirten Daire Baskani Cem Çöllü, “Iklim degisikliginin etkilerini bir kez daha gördük. Turgutlu’da bugün saat 17.00’den itibaren 20 dakika boyunca ani ve yogun bir yagis oldu. Istasyon bölgesi, Albayrak mahallesi ve Fatih Sanayi Sitesi’nde taskin meydana geldi. Herhangi bir can ve mal kaybi yasanmadi. MASKI Genel Müdürlügü olarak 30 personel, 5 is makinesi ve 12 adet vidanjör ve kanal açma araci ile aninda müdahalede bulunduk. Bazi evlerin bodrum katlarinda tasmalar meydana gelirken ekiplerimiz de motopomplarla suyu tahliye etti. Ekiplerimiz teyakkuz halinde” dedi.

Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal ise, “Yagisin etkisinin artmasi ile Turgutlu ilçemizde ekiplerimiz sahadaki mesaisine basladi.

Ilçemiz genelinde saganak yagisin beraberinde getirdigi olumsuzluklara karsi 6 araç ve 15 personelimiz ile müdahalemizi gerçeklestirdik. Vatandasimizin yaralarini sarmak ve magduriyetlerini gidermek için çalismaya devam edecegiz. Yagisin izlerini silmek için MASKI Genel Müdürlügümüz ile koordineli bir sekilde çalisiyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün öncülügünde hemsehrilerimizin yaninda olmaya davam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA