Milli Tren Bugün Ilk Kez Yolcu Tasimaya Basliyor

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yerli ve milli trenin ilk kez bugün saat 20.10’da Adapazari’ndan yolcu tasimaya baslayacagini açikladi.

Milli Tren Bugün Ilk Kez Yolcu Tasimaya Basliyor
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yaptigi yazili açiklamada TÜRASAS tarafindan üretilen yerli ve milli tren setinin 27 Nisan’da gerçeklestirilen törenle TCDD Tasimacilik Genel Müdürlügü’ne teslim edildigini hatirlatarak “Milli tren, yolculu seferine saat 20.10’da Ada Ekspresi ile Adapazari’ndan basliyor. Adapazari ile Gebze güzergahinda sefer yapacak milli tren, 11 durakta hizmet verecek. Adapazari-Gebze arasinda günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren günde yaklasik 500 kilometre yol kat edecek” ifadelerini kullandi.

Milli elektrikli trenin bu hatta konforuyla fark olusturucagini vurgulayan Karaismailoglu, trende çay-kahve ve soguk mesrubat satisi yapilacagini kaydetti.

Bakan Karaismailoglu, “Tasarimindan üretimine yerli ve milli imkanlarin kullanildigi Milli Elektrikli Tren Seti 160 kilometre isletme hizina sahip bulunuyor. Isletme ihtiyaçlarina göre bölgesel veya sehirlerarasi trenlerde kullanilmak üzere 3’lü, 4’lü, 5’li ve 6’li araç üretilebiliyor ve 5’li araçli konfigürasyonunda 324 yolcu kapasitesi bulunuyor. Türkiye ve Avrupa Birligi ülkelerinde çalisabilmesi için gerekli olan TSI sertifikasina sahip olan setlerde yolcu konforu ön plana alinarak üretildi” bilgilerini paylasti.
Kaynak: İHA