Sinop Fen Lisesi'nde Mezuniyet Coskusu

Karadeniz Bölgesi’nin en iyi liselerinden biri olan Sinop Fen Lisesi’nde 61 ögrenci, aileleriyle birlikte mezuniyet coskusu yasadi.

Sinop Fen Lisesi'nde Mezuniyet Coskusu
2022-2023 egitim-ögretim yili sonuna gelindi, Karadeniz Bölgesi’nin en iyi okullarindan birisi olan Sinop Fen Lisesi’nde mezuniyet heyecani yasandi. 3 subede toplam 61 ögrencinin mezun oldugu tören Sinop Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Törene Sinop Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat, Sinop Belediye Baskan Yardimcisi Önder Serdar Öztürk, Sinop Fen Lisesi yönetimi ve ögretmenleri ile mezun ögrencilerin aileleri katildi.

Programda konusan Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat, “Yerinde, zamaninda ve disiplinli çalisarak bu ülkede istediginiz yerlere insallah geleceksiniz. Çok iyi üniversitelere gideceksiniz, buna inaniyorum. Zaten lise olarak da Sinop Fen Lisesi hem ilimizin hem de bölgenin en iyi liselerinden biri. Her ne meslegi olmak isterseniz olun, her ne hedefliyorsaniz hedefleyin ancak sunu unutmayin; bu yüce bayragi bu aziz devleti hep sevin, ona hep sahip çikin. Bunun ardinda oldugunuz sürece ne meslekte oldugunuzun çok da önemi kalmiyor” diye konustu.

Sinop Fen Lisesi Okul Aile Birligi Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, “Gençlerimiz artik mezuniyet asamasindalar ve gerçekten de büyüdüklerinin kaniti olarak su an gözlerimizin önündeler. Sizler de aile olarak üzerine titrediginiz, tüm gelisim asamalarini heyecanla izlediginiz çocuklarinizin mezuniyet anina bu gururlu tabloya sahitlik ediyorsunuz. Ne kadar onlarla gurur duysaniz azdir. Gençler size naçizane tavsiyem, bu güzel ülkemizin güzel birer ferdi olarak ülkemizin ve kendi hakkinizin savunucusu olun. Haksizlikla mücadele edin, dogrudan ayrilmayin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gelecegin ümidi, isik saçan çiçekleri onlardir. Bütün ümidim gençliktedir’ demistir. Rehberiniz önderimizin yolu olsun” seklinde konustu.

Sinop Fen Lisesi dönem birincisi olan Senanur Nazli, “Okul müdürüme, sinif ögretmenime, okulumuzda bulunan bütün ögretmenlerime tesekkür ederim. Sizler bizim yol göstericimiz oldunuz, sorgulayici zihniyete ve ögrenmeye açik bireyler olarak yetistirdiniz, sizlere minnettariz. Bize sadece dersleri ögretmediniz, ayni zamanda karakterimizi sekillendirdiniz, sorumluluk duygumuzu güçlendirdiniz ve bize hayata dair önemli dersler verdiniz” ifadelerini kullandi.

Ögrenciler mezuniyet belgelerini sinif ögretmenlerinin elinden aldi. Toplu fotograf çekiminin ardindan kep atmasiyla tören son buldu.
Kaynak: İHA