Kendi Cazibesiyle Akacak, Yeni Yerlesim Alanlarina Içme Suyu Saglayacak

Isparta Belediyesi, Deregümü bölgesinde devam eden yeni yapilasma içerisindeki konutlarin içme suyu temini için Dere Mahallesi su deposundan Binbirevler Mahallesi su deposuna su aktarimini kendi cazibesiyle yapacak isale hatti dösüyor. Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan hem Deregümü bölgesindeki yeni yapilasmanin oldugu bölgeye içme suyu saglanacak hem de Binbirevler, Isikkent ve Batikent mahallerinin üst kesimlerinde basinçtan dolayi su çikmayan konutlarin problemleri çözüme kavusturulmus olacak.

Kendi Cazibesiyle Akacak, Yeni Yerlesim Alanlarina Içme Suyu Saglayacak
Isparta Belediyesi, bir yandan yeni yapilasmalarin oldugu bölgelerin altyapilarini olustururken, diger taraftan vatandaslarin yasadiklari problemleri tek tek çözüme kavusturuyor. Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügünce Deregümü bölgesinde devam eden yeni yapilasmanin içme suyu ihtiyacini karsilamak ve Binbirevler, Batikent ile Isikkent mahallelerinin üst kisimlarinda basinçtan dolayi yasanan su problemini çözmek için çalisma baslatti. Çalismalarda Dere Mahallesi su deposundan Binbirevler Mahallesi su deposuna içme suyu isale hatti döseniyor. Daha önce var olan ancak kullanilmayan Binbirevler Mahallesi su deposu bu çalismayla aktif hale getirilecek ve yeni yapilasma bölgesinin içme suyu hatti ile üst kesimlerde yasayan vatandaslarin su problemi çözüme kavusturulacak.

Dere Mahallesi su deposundan Binbirevler Mahallesi su deposuna içme suyu aktarmasi suyun kendi cazibesi ile yapilacak. Böylelikle herhangi bir enerji maliyeti çikmayacak. Dere Mahallesi bölgesinden baslayan çalismalarda Binbirevler Mahallesi su deposuna kadar yaklasik 2 kilometrelik içme suyu isale hatti dösenecek, toplamda ise 5 kilometrelik hat dösenmis olacak.
Kaynak: İHA