Baskan Yüce Sakarya'nin Turizm Potansiyelini Anlatti

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sapanca’da bir otelde turizm temsilcileriyle bulusmasinda Sakarya’nin yükselen turizm ivmesini anlatirken, “Bizim Sapanca’miz Marmaris’i, Bodrum’u aratmaz. Öyle güzel bir tabiata sahip ki Türkiye’de bir numara olabiliriz. Kontrollü oldugu sürece her türlü yatirima açigiz” diyerek turizm dünyasina çagri yapti.

Baskan Yüce Sakarya'nin Turizm Potansiyelini Anlatti
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sapanca’da yeni hizmete açilan 90 adet bungalovun bulundugu bir otelde gerçeklestirilen turizm toplantisina katildi.

Sakarya’daki tüm otellerin genel müdürleri, isletmecileriyle birlikte bölgedeki turizm yatirimcilari ve temsilcilerinin katildigi toplantida sehrin turizm potansiyeli ve sahip oldugu kaynaklari anlatti ve yatirim çagrisi yapti. Dogasi, yesili, cennet tabiati, dogal kaynaklari ve iklim sartlari itibariyle Sakarya’nin Türkiye’de çok nadir bulunan turizm imkanlarina sahip oldugunu hatirlatan Baskan Yüce, “Sehrimiz ne Marmaris’i ne Bodrum’u ne de diger turizm bölgelerini aratir” diyerek yatirim düsüncesi olan herkese “Kontrollü oldugu sürece her türlü yatirima açigiz” çagrisi yapti.

Yüce, Sakarya’daki tesis sayilarinin artmasi, otelcilik hizmetinin ve memnuniyetin hizla yükselmesi ve turist sayilarinin her geçen yil katlanarak artmasinin sehrin bu anlamda gelistiginin göstergesi oldugunu ifade ederek, bu alanda en önemli faktörlerin “Hizmet, güvenlik ve hijyen” olmak üzere 3 ana baslikta sekillendigini kaydetti.

Yüce, “Güven ortamini olusturmamiz gerekiyor. Güvenligi ve samimiyeti göstermemiz sart oluyor. Turiste yaklasimin yumusak, nazik ve memnuniyet olusturacak yöntemlerle uygulanmasi gerekiyor. Ekonomik, mekânsal ve iletisim konusunda güven verdiginizde turist yeniden geliyor” dedi.

Sehrin avantajlarindan bahseden Baskan Yüce, “Sakarya her geçen gün yükselen bir deger. Sapanca’miz ne Marmaris’i ne Bodrum’u ne de diger meshur yerleri aratir. Geçemeyiz belki ama aratmayiz. Sakarya’nin avantajlari var. Ankara’ya iki buçuk saat, Istanbul bir buçuk saat mesafede. Turizmde Türkiye’de bir numara olabiliriz” diye konustu.

Yüce ayrica kuzey ve güneydeki sahil ile doga harikalarinin önemine dikkat çekerek, “Karasu, Kocaali sahillerimiz, longozumuz doga harikasidir. Maden Deresi’ni hizmete alacagiz. Buraya kim yatirim yaparsa, kim hizmet ederse kazanir. Yatirimcilarimiza çok tesekkür ediyorum. Tesisimiz de hayirli ugurlu olsun. Kontrollü olmak kaydiyla her türlü yatirima haziriz. Bu gibi çalismalarda tecrübemiz var ve Sakarya’da da ziyadesiyle kullanmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Sakarya’nin gelismesi için spor turizmi adimlarinin da önemli bir yere sahip oldugunu belirten Yüce, “Spor; toplumsal huzur için, toplumsal sagligimiz için en önemli etkinliktir. Genç, yasli, çocuk herkes zihinsel ve fiziksel olarak zinde kalmak için sporla ilgilenmelidir. Düzenledigimiz organizasyonlar ve hemserilerimizin destegi sayesinde Sakarya’miz dünyadaki nadir sporcu sehirlerden biri. 30 bransimiz ve 5000’e yakin sporcu sayimizla, sporun ve sporcunun her zaman en büyük destekçisiyiz. 2020’de dag bisikleti MTB, 2021’de BMX Dünya Kupasi, 2022’de Eliminatör Dünya Kupasi, Tour Of Sakarya yarislarina ev sahipligi yaptik. Dünya Bisiklet Sehri unvani aldik” ifadelerini kullandi.

Avrupa Spor Sehri unvanina giden süreci anlatan Baskan Yüce, “Sapanca Gölü kenarindan, Kocaeli Büyüksehir sinirina kadar gidecek olan, 2 ve 3. Etabi tamamlandiginda toplam bisiklet yolu agimiz 140 km’yi geçmis olacak. Sakarya’da ilk kez yerel bisiklet yollari ile ulusal bisiklet agi birlesmis olacak. Ayrica düzenledigimiz spor organizasyonlari ve sporun tabana yayilmasi konusunda yaptigimiz çalismalar neticesinde Avrupa Spor Sehirleri Federasyonu heyetinin ilimizde yapmis oldugu incelemeler neticesinde Sehir olarak bütün kriterlerden tam not alarak; Avrupa Spor Sehri unvanina sahip olduk” dedi.

Kaynak: İHA