Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Öyle Bir Oranla Erdogan Seçilsin Ki, Bunlarin Televizyonlara Çikacak Yüzü Kalmasin'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Istanbul’da belediye baskanligi yapmayan sözde belediye baskani televizyonlara ‘Kiliçdaroglu 13. cumhurbaskanidir’ diyor. Elindeki rakamlarda Kiliçdaroglu’nun geriden nal topladigini biliyor. Milleti bir sekilde galeyana getirmek, seçime saibe bulastirmak için bunlari söylüyor. Öyle bir oranla Tayyip Erdogan seçilsin ki, bunlarin televizyonlara çikacak yüzü de kalmasin” dedi.

Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Öyle Bir Oranla Erdogan Seçilsin Ki, Bunlarin Televizyonlara Çikacak Yüzü Kalmasin'
14 Mayis Cumhurbaskanligi seçimlerinin ikinci tura kalmasinin ardindan AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus da çalismalarina hiz kazandirdi. Kurtulmus, Istanbul’un Esenler ilçesinde sivil toplum kurulusu temsilcileri ve kanaat önderleri istisare toplantisina katildi.

Programa Kurtulmus’un yani sira Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ve ilçe protokolü de katildi.

Kurtulmus 28 Mayis cumhurbaskanligi seçimleri için salondaki katilimcilardan destek istedi.

“Bunlarin televizyonlara çikacak yüzü kalmasin”

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus yaptigi konusmada, “Herkese, bu meselenin kimin cumhurbaskani olacagi meselesi degil Türkiye’nin hangi istikamette yürüyecegi meselesi oldugunu hatirlatacagiz. Yüzde 49.5’un üstüne sadece 0.5 degil, ne kadar alabilirsek alacagiz. Rekor oyla Tayyip Erdogan’i cumhurbaskani seçecegiz. Niye rekor oy diyorum? Adamlari görüyorsunuz. Seçim aksami sandiklarin açilmasi bitmeden hemen algi operasyonuna giriyorlar. ‘81 ilde öndeyiz’ diyorlar. Istanbul’da belediye baskanligi yapmayan sözde belediye baskani televizyonlara ‘Genel baskanimiz Kiliçdaroglu 13’ncü cumhurbaskanidir’ diyor. O anda kendisi de biliyor. Elinde rakamlar var. O rakamlarda Kiliçdaroglu’nun geriden nal topladigini biliyor. Milleti bir sekilde galeyana getirmek, seçime saibe bulastirmak için bunlari söylüyor. Öyle bir oranla Tayyip Erdogan seçilsin ki, bunlarin televizyonlara çikacak yüzü de kalmasin” dedi.



“Diktatör ikinci tura kalmaz diye yazdilar”

Seçime 4 gün kaldigini hatirlatan Kurtulmus, “4 gün içerisinde çok ciddi bir sekilde çalismamiz lazim. Ikinci turda çok daha rahatiz. Artik milletvekilleri seçildi. Partiler seçime girmiyor. Kampanyalar yok. Sadece 2 kisi var. Bir tarafta Dünya lideri Recep Tayyip Erdogan, diger tarafta Sayin Kiliçdaroglu. Birkaç tane temel farki millete anlatacagiz. Tayyip Erdogan’a ‘diktatör’ diyorlardi. ‘Kaybetse birakmaz’ diyorlardi. Gavurlara da yazdirdilar. Simdi o disaridaki gazetelerin yöneticileri diyor ki; ‘Türkiye’de bu CHP ve müttefikleri aslinda bir yanki odasinda bagirmislar. Analiz falan da yapmamislar. Temenni de bulunmuslar. Biz de öyle zannettik. Biz de bu koroya katildik’. Halbuki diyor bir tanesi. ‘Diktatör ikinci tura kalmaz’. Dünyada en büyük gazetelerinden biri bunu yazdi” diye konustu.



“Kiliçdaroglu ertesi gün masaya elini vurarak hincini masadan çikardi"

14 Mayis aksami ve sonrasinda yasananlardan söz eden Kurtulmus, “O aksam gördünüz. Yüzde 49,5 oy almis. Bu kadar hizmet yapmis. Kalkip gayet olgun, gayet demokrat, gayet dingin bir sekilde ne dedi? ‘Bana oy verenlere tesekkür ederim. Oy vermeyenlerin de cumhurbaskaniyim. Çok güzel bir demokratik yaris geride kaldi. Henüz bitmedi. Bir tur daha yapacagiz. Demokrasi yarisina katkida bulundugunuz için bütün milletime tesekkür ediyorum. Diger tarafta seçimlere saibe düsürmek için 2 büyüksehir belediye baskani tarafindan yapilan operasyonlar yetmedi. Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu ertesi gün kalkti, masaya elini vurarak hincini masadan çikardi. Aslinda bir psikiyatristin o filmi izlemesi lazim. Orada aslinda sunu söylemek istiyor. ‘Ey millet, niye bana oy vermediniz?’ Kizdigi, bir sekilde hincini çikarmak istedigi millet. Onu o sekliyle disariya vuruyor” seklinde konustu.



“Istanbul birinciligini degil Türkiye birinciligini Esenler alsin”

Cumhurbaskani Erdogan’in Esenler’de miting yapacagini ifade eden Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Cuma günü saat 16.30’da ikinci tur seçimin en büyük mitingini Esenler’de yapacagiz. Cumhurbaskanimiz Esenler Dörtyol meydaninda olacak. Istiyoruz ki, o gün nasil Atatürk Havalimani’nda yapmis oldugumuz Istanbul mitingiyle bir tarihe imza attiysak ikinci imzayi da Dörtyol meydaninda atalim. Hedefimiz yüzlerce bin insanin oraya toplandigi ve herkesin dikkatle takip ettigi bir miting olsun. Biz cumhurbaskanligi seçiminde Istanbul ikincisiyiz. Milletvekili seçiminde Istanbul birincisiyiz. Bu sefer Istanbul birinciligini degil Türkiye birinciligini Esenler alsin istiyoruz. Esenler yüzde 70’in üstünde bir oyla tarihi rekor kirsin” dedi.

Kaynak: İHA