En Büyük Selalede En Büyük Eksik Giderildi

Dünyanin en büyük selalelerinden biri olan Tortum Selalesindeki en büyük eksik giderildi. Vatandasin ihtiyaçlarini giderebilecekleri ve alisveris yapilabilecekleri alanlar olusturuldu.

En Büyük Selalede En Büyük Eksik Giderildi
Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan, dünyanin sayili selalelerinden biri olan Tortum Selalesi Unesco Dünya mirasina aday olan bir yer. Selale çevresinde ziyaretçilerin alisveris yapabilecekleri hatta su alabilecekleri bir yer dahi bulunmuyordu. Uzundere Belediye Baskani Hilmi Aktoprak tarafindan yapilan 10 adet satis ünitesi hizmete açildi.

Temel ihtiyaç malzemeleri, tost, sicak, soguk içecek çesitleri, yöresel ürünlerin satildigi büfeler bölge halkina da is istihdami saglamis oldu. Böylelikle yillardir en büyük eksik olan ihtiyaç giderilmis oldu. Vatandaslar büfelerin yapilmasindan ve hizmete açilmasindan memnun kaldigini ifade etti.

Büfe isletme sahipleri ihale yolu ile büfeleri teslim alip hemen hizmete açti. Turizm sezonunun açilmasi ile birlikte Selale yogun ziyaretçi almaya basladi.

Bölgede vakit geçiren ziyaretçilerin en büyük eksigi de su ve gida ihtiyaçlarini giderebilecek market ve büfelerin olmamasiydi. Böylelikle büfelerin hizmete açilmasi ile birlikte en büyük selalelerden birinde en büyük eksik giderilmis oldu.
Kaynak: İHA