Baskan Tutuk, 'Ana Ishale Hatti 1 Yil Içinde Bitecek'

Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, kentte yapimi devam eden ana ishale hattinin 1 yil içinde tamamlanacagini söyledi.

Baskan Tutuk, 'Ana Ishale Hatti 1 Yil Içinde Bitecek'
Tutuk, ana ishale hatti projesine müteahhit firmanin 18 ayda bitirme sözüyle ise basladigini ve 6 aydir da çalismalara devam ettigini söyledi.

Projenin 1 yil içinde bitecegini anlatan Tutuk, söyle konustu:

“2024 yilinin sonunda proje bitmis olmak zorunda. 3 ayri yerde ekipler kuruldu. Tam gaz döseniyor. Yalova sinirlarina da girmek üzere. Zaten hastanenin arkasinda bir çalisma devam ediyor ama Hacimehmet köyünden gelende Yalova sinirlari içerisine girmek üzere. Bir sikinti yok. Tüm borular getirildi.

Sadece montaji kaldi. Bir aksama da yok. Yüzde 20 su kaçaginin önüne geçmis olacagiz. Hat sehrin içinde geçtigi için de tehlike arz ediyor. Sehrin disina almis olacagiz. Bu da çok önemli.

Ikinci baraj projesinin de bakanlik programina alindigini söyleyen Tutuk, “Baraj, 5 yillik yatirim planina alindi. Bakanlik bize bu yaz aylarinda zemin etütlerinin olacagini söyledi.

5 yil içinde o baraj bitmis olacak” diye konustu.

Hacimehmet köyünde yapilan çalismada ise herhangi bir kayma olmadigini da söyleyen Tutuk, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hacimehmet köyünü geçtik. Oralarda yansitildigi gibi herhangi bir kayma olmadi. Mal sahipleri ile de görüstük. Muhtarimizla birlikte toplanti yaptik. Firmayi da köye götürdük. Tehlikeyi gördük. Firma da tüm tedbirlerini aldi. Firma, 100 metrelik sikintili alani tedbirlerini alarak ilerledi. Su an vatandaslarimiz memnun. Firma da son derece güvenli bir sekilde hatti dösemeye devam ediyor. Köylünün endisesini anliyorum. Ama risk olusmadi. Simdi ilerleme açik alanda gidiyor. Tüm hiziyla devam ediyor.”
Kaynak: İHA