Akyazi'da Mezbaha Ve Canli Hayvan Borsasi Açildi

Akyazi Belediyesi tarafindan yapimi 6 ayda tamamlanan ve 16 milyon liraya mal olan Mezbaha ve Canli Hayvan Borsasi Projesi görkemli bir törenle açildi. Açilis töreninde konusan Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “16 milyon liraya ilçemize kazandirdigimiz bu tesis vatandaslarimiza ve üreticilerimize hayirli olsun” dedi.

Akyazi'da Mezbaha Ve Canli Hayvan Borsasi Açildi


Akyazi Belediyesinin Yeniorman Mahallesi’nde belediye ait 19 bin metrekarelik arsanin yaklasik 10 bin metrekaresinde hayata geçirdigi Mezbaha ve Canli Hayvan Borsasi Projesi gerçeklestirilen törenle açildi. 16 milyon liraya mal olan ve içerisinde mezbaha, canli hayvan borsasi, et lokantasi, kafeterya ve sosyal alanlarin bulundugu tesisin açilis törenine AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfü Bayraktar ve Murat Kaya, Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, eski milletvekili Recep Yildirim, ilçe belediye baskanlari, AK Parti Ilçe Baskani Mesut Ekrem, SESOB Baskani Hasan Alisan, STB Baskani Mustafa Genç, ATSO Baskani Z. Sinasi Bayraktar, Akyazi Ticaret Borsasi ve Ziraat Odasi Baskani Ali Sener Bayraktar, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan törenin açilis konusmasini Yeniorman Mahallesi Muhtari ve Akyazi Muhtarlar Dernegi Baskani Ahmet Savas gerçeklestirdi. Savas, hizmete açilan tesis için Belediye Baskani Bilal Soykan’a tesekkür etti. Ahmet Savas’in ardindan kürsüye çikan Akyazi Ziraat Odasi Baskani Ali Sener Bayraktar, Mezbaha ve Canli Hayvan Borsasi’nin üreticiler için önemli bir tesis oldugunu vurgulayarak, “Bu tesisin açilmasinda emekleri olan basta Belediye Baskanimiz Bilal Soykan olmak üzere herkese tesekkür ederim” dedi.



“Birçok projeyi hayata geçirdik”

4 yilda Akyazi için önemli hizmetlere imza attiklarini ifade eden Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan ise, “Geride biraktigimiz 4 yilda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde eser ve hizmet siyaseti siariyla birçok projeyi hayata geçirdik. Bu süreçte ilçemize 4 yillik fakültemizi kazandirdik, 15 mahallemizi dogalgaz ile bulusturduk, Sokak Hayvanlari Bakimevimizin ve ilçe terminalimizin açilisini gerçeklestirdi. SUBÜ idari bina insaatini tamamladik, Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte ilçemizde 250 bin tonun üzerinde asfalt, 200 bin ton da beton yol çalismasi gerçeklestirdik. Ilçe tarihinin en büyük projesi olan Akyazi Recep Tayyip Erdogan Spor Kompleksimizin açilisini Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in katilimlari ile gerçeklestirdik” diye konustu.



“Akyazi için çalismaya ve üretmeye devam edecegiz”

Baskan Soykan, “Seçim öncesinde vatandaslarimiza verdigimiz sözlerden bir tanesi olan Mezbaha ve Canli Hayvan Borsasi projemizin de açilisini bugün sizlerle birlikte gerçeklestiriyoruz. Ilçemize, vatandaslarimiza ve üreticilerimize hayirli olsun. Akyazi için çalismaya ve üretmeye devam edecegiz. Bugüne kadar ki çalismalarimizda bizlere desteklerini esirgemeyen milletvekillerimize, büyüksehir belediye baskanimiza, il baskanimiza, ilçe baskanimiza, meclis üyelerimize, belediye çalisanlarimiza ve tüm Akyazililara tesekkür ederim” seklinde konustu.



“Elimizden gelen tüm imkanlari seferber edecegiz”

Hizmete açilan Akyazi Belediyesi Mezbaha ve Canli Hayvan Borsasi’nin Akyazi’ya ve Sakarya’ya hayirli olmasini dileyen Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Sakarya’miza böyle bir eser kazandirdiklari için basta Belediye Baskanimiz Bilal Soykan olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi. Akyazi’ya yapilan hizmetlerden de söz eden Baskan Yüce, “Akyazi’nin hiçbir eksigi olmayacak. Elimizden gelen tüm imkanlari seferber edecegiz. Büyüksehir Belediyesi olarak toplamda 206 milyon 785 bin liralik yatirim gerçeklestirdik. Bir o kadar daha yapacagiz insallah. Akyazi’da yilsonuna kadar asfaltlanmamis grup yolumuz kalmayacak” dedi.



“Akyazi 14 Mayis seçimlerinde bizleri yine gururlandirdi”

Baskan Yüce’nin ardindan kürsüye çikan AK Parti Sakarya Milletvekili Murat Kaya ve Lütfü Bayraktar da hizmete açilan tesisin Akyazi ve Sakarya için hayirli olmasini diledi. AK Parti Il Baskani Yunus Tever’de, “Akyazi’da hizmet siyaseti tüm hizi ile devam ediyor. Çalismalarindan dolayi Belediye Baskanimiz Bilal Soykan’i ve ekibini tebrik ediyorum. Akyazi 14 Mayis seçimlerinde Marmara birincisi olarak bizleri yine gururlandirdi. Insallah 28 Mayis seçimlerinde de Türkiye birincisi olarak ikinci bir gurur yasatacak bizlere” diye konustu.

Konusmalarin ardindan gerçeklestirilen kurdele kesimi ile Akyazi Belediyesi Mezbaha ve Canli Hayvan Borsasi’nin açilisi yapildi.
Kaynak: İHA