Hirsiz Bu Sefer Baltayi Tasa Vurdu

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde evlere girerek bakir ve demir malzeme hirsizligi yapan sahis, emniyetin yakin takibi sonucunda yakayi ele verdi. Adliyeye sevk edilen süpheli, çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Hirsiz Bu Sefer Baltayi Tasa Vurdu
Olay, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mudurnu ilçesinin Kaygana Mahallesi’nde yaklasik bir aydir yasanan hirsizlik olaylari vatandasi canindan bezdirdi. Mudurnu Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne müracaat eden magdurlar, tedirginliklerini dile getirerek yasanan hirsizlik olaylarini emniyete bildirdi. Hirsizlik olaylarinin yasandigi evlerde olay yeri inceleme ekipleri tarafindan genis kapsamli arastirma yapildi. Yapilan arastirmalar sonucunda parmak izi bulan ekipler, Y.E.S. isimli süphelinin kimligini tespit etti. Y.E.S’nin yakalanmasi için polis ekipleri ilçede çalisma baslatti. Ekiplerin yogun güvenlik kameralarini incelemesinin ardindan Y.E.S’nin bir çiftlikte demir korkuluklari bükerek içeri girdigi, yakinindaki diger bir evinde girmeye zorladigi tespit edildi. Sonrasinda ise yakin takibi yapilan Y.E.S’nin ikamet ettigi ev bulunarak, operasyon düzenlendi.

Operasyonla yakayi ele veren Y.E.S, emniyetteki islemlerinin ardindan ilçe adliyesine sevk edildi. Çikarildigi mahkemece süpheli Y.E.S, adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

“Maddi olarak önemli degil ama benim için manevi degeri yüksek olan bir seyi çaldilar”

Haftalar önce esini kaybeden ve evine hirsiz giren Yunus Boztimur, “Mudurnu’da 3-4 aydir hirsizlik olaylari çogaldi. Bizzat benim için de önemli olan, rahmetli esimin çeyizlik esyalari alindi. Maddi olarak önemli degil ama benim için manevi degeri yüksek olan bir seyi çaldilar. 1 hafta önce de evime girilerek pahali olan kesim motorlarim çalindi. Komsulardan da duyum aldik, onlarin da bakir esyalari vs. çalinmis. Biz esimin kanser hastaligi ile ugrasirken hirsizlar buralardan esyalari çaldi” dedi.

Kaynak: İHA