Vali Aksoy, Sariçay Baraji'nda Incelemelerde Bulundu

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Aydin’in en büyük yatirimlarindan biri olan Sariçay Baraji’ndaki çalismalari yerinde inceledi.

Vali Aksoy, Sariçay Baraji'nda Incelemelerde Bulundu
Aydin’in Söke ilçesinde yapimina devam edilen ve önemli yatirim projelerinden olan Sariçay Baraji’nda çalismalar hizla devam ediyor. Barajin tamamlanmasi neticesinde Aydin’in Kusadasi ve Söke ilçeleri basta olmak üzere Davutlar ile Güzelçamli Mahallelerine yillik 20 milyon 750 bin metreküp içme-kullanma suyu saglanacak.

Sariçay Baraji’nin insaatinda çalismalar araliksiz devam ediyor

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Sariçay Baraji’nda DSI Bölge Müdürü Emrah Köleoglu, Söke Ilçe Emniyet Müdürü, Söke Ilçe Jandarma Komutani ve firma yetkilileri ile birlikte saha incelemesi yaparak barajin genel durumu hakkinda bilgiler aldi. Barajin,1 milyon 702 bin metreküp yapilmasi planlanan gövde dolgusunun 307 bin metreküpü tamamlanarak toplam dolgunun yüzde 18’i tamamlandi. Baraj insaatinda toplam fiziki gerçeklesme ise yüzde 25,66 oldu. Barajin derivasyon kondüvisi, ön batardo, memba batardosu imalatlari ise tamamlandigi ögrenildi.

Aydin’in en önemli yatirimi Sariçay Baraji

Söke’nin Bagarasi ve Çalisli Mahallerinin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sariçay Deresi üzerine insa edilen Sariçay Baraji Aydin’in bereketli topraklarina can suyu olacak. Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, depolama, sulama ve toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak, vatandaslari ve tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi disa bagli olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla suyun her damlasina sahip çikiyor.

66 milyon metreküp su depolanacak

Aydin ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde önemli rol oynuyor.Yapim asamasi devam eden baraj, silindirle sikistirilmis beton dolgu tipinde olup, temelden 125 metre yükseklige ve 66 milyon metreküp su depolama hacmine sahip.
Kaynak: İHA