Orman Fidanliginda Agaç Kiyimi Iddiasi

Eskisehir Çevre Koruma ve Gelistirme Dernegi (ESÇEVDER) Baskan Yardimcisi Filiz Fatma Özkoç, Kütahya yolu üzerindeki Orman Fidanliginda agaç kiyimi iddiasinda bulundu.

Orman Fidanliginda Agaç Kiyimi Iddiasi
Özkoç, Orhangazi Mahallesi Kütahya yolunda bulunan Orman Fidanlik Müdürlügü’nün içinden geçen Porsuk çayi kenarinda bulunan agaç ve fidanlarin kesilerek yok edildigini, bu konuda açiklama beklediklerini belirtti.

Filiz Fatma Özkoç, "Orman Fidanliginin Porsuk çayi kenarlarini süsleyen agaçlarin ve genç olan fidanlarin ne amaçla kesilerek karbon ayak izinin azaltilmasi yerine çogalmasina katki saglamasinin kime fayda saglayacagini sorgulamaktayiz. Agaç, su ve çevrenin günümüzde en önde gelen konularin basinda yer almasi ve iklim krizinin atlatilabilmesi ve karbon ayak izinin azaltilmasi için imzaci olan hükümetimizin ve yöneticilerimizin bu agaç katliamindan haberleri olup olmadigi konusunda Eskisehir Çevre Dernegi olarak merak içindeyiz.

Agaçlar insanlarin yasamasi bakimindan birinci derece öneme sahiptir. Agaçlar insanlara nefes almasi için gereken oksijeni üretir. Ayrica agaçlar en çok bilinen sera gazi olan karbondioksiti emip, içerisindeki karbonu emdikten sonra kalan oksijeni atmosfere birakirlar. Bu kadar öneme sahip olan agaçlarin kesilmesi Eskisehir Çevre Dernegi yönetimini oldukça üzmüs olup, fidan üreten kurum böyle yaparsa digerleri neler yapmaz diye düsünmektedir.

ESÇEVDER olarak çevreye olan sevgi, saygi ve hosgörünün tüm bireylere yansimasini ve tüm halkimizin çevre bilincine ulasmasi, çevre kirliginin önüne geçilmesi ve geri dönüsümün önemini kavrayarak gelecege yasanabilir bir Türkiye/Eskisehir birakmak oldugunu ve tüm halkimizi çevreyi kirletmemeyi ve kirletenleri uyarmayi kendilerinde görev olarak görmeleri gerektigini vurgulanmistir" dedi.

Kaynak: İHA