Malatya'daki Depremzede Kuaförlerden Meslek Dayanismasi

Malatya’da 6 Subat depremlerinden is yerleri etkilenen 2 kuaför bir araya geldikleri bir baska depremzede kuaförün is yerinde mesleklerini sürdürüyor.

Malatya'daki Depremzede Kuaförlerden Meslek Dayanismasi
Malatya’da, 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde yaklasik 15 bin esnaf etkilendi. Binlerce is yerinin ya yikildigi yada agir hasar aldigi kent merkezinde esnaf için geçici konteyner çarsilar olusturulurken, konteyner için sira bekleyen bazi esnaf ise bir araya geldikleri meslektaslarinin yaninda faaliyetlerini sürdürmeyi tercih ediyor.

Kent merkezinde yillardir kuaförlük yapan Murat Kahraman’in is yeri depremlerde agir hasar alirken, diger bir kuaför Ümit Koçer’in is yeri ise yikildi. Konteyner çarsilarda hizmet vermek için basvuruda bulunan iki kuaför gelecek güzel haberi beklerken, depremlerde is yerine az hasarli raporu verilen meslektaslari Orhan Özgül’ün yaninda hizmet vermeye basladi.

6 Subat depremlerinde is yerinin az hasar aldigini ve deprem sonrasi faaliyetlerini sürdüklerini aktaran Orhan Özgül, "6 Subat depremlerinde az hasar gören is yerimizde çalisiyoruz. Bir arkadasin is yeri yikildi digerinin agir hasarli o yüzden birlikte çalisiyoruz. Bu zorlu sürecinde üstesinde birlikte gelecegiz insallah” dedi

Depremlerde is yeri agir hasar alan kuaför Murat Kahraman ise üç meslektas bir araya gelerek çalismalarini sürdüklerini kaydederek, “6 Subat magduruyum. Burada üç arkadas çalisiyoruz. Çocuklarimizin ekmegini buradan kazaniyoruz. Insallah Malatya’miz kisa zamanda toparlar” ifadelerini kullandi.

Kent merkezi Saray Mahallesi’ndeki is yeri depremlerde yikilan Ümit Koçer de, "6 Subat depremleri sonrasi üç arkadas bir araya gelerek is yeri saglam olan bir arkadasimizi aradik ve buraya gelerek çalismaya basladik. Su an birlikte çalisiyoruz insallah toparlanma sonrasi kendi isimize bakacagiz” diye konustu
Kaynak: İHA