'Kusadasi Belediyesi, Insaat Ruhsatlarini Yeniden Vermeye Basladi

Kusadasi Belediyesi, kenti depreme karsi hazirlikli hale getirmek amaciyla yeni yapilacak binalarda uyulmasi gereken kurallara iliskin yeni standartlar getirerek 6 Subat depremlerinin ardindan vermeyi durdurdugu insaat ruhsatlarini yeniden vermeye basladigini duyurdu.

'Kusadasi Belediyesi, Insaat Ruhsatlarini Yeniden Vermeye Basladi


Kusadasi Belediye Meclisi Mayis ayi olagan toplantisi, Pera Dügün Salonu’nda yapildi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel baskanliginda gerçeklesen toplantida kentte alinacak yeni deprem önlemleri karara baglandi. Bu Nisan ayinda akademisyenler, deprem uzmanlari ve insaat sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarinin katilimiyla gerçeklestirilen deprem zirvesinde ortaya çikan yol haritasi Imar ve Sehircilik Müdürlügü tarafindan hazirlanan 14 maddelik deprem önlemleri karari oy birligiyle kabul edildi.

Toplantida, Davutlar Sevgi Plaji’nda yapimi sürmekte olan Kampinova projesi ile ilgili olarak Habitat Dernegi ile protokol yapmak üzere Baskan Ömer Günel’e yetki verildi.

Kusadasi Belediye Meclis toplantisinda alinan bir diger önemli karar ise eski belediye hizmet binasinin bulundugu alanda yapimina baslanacak olan kent meydani projesine, Kusadasi’nin eski belediye baskanlarindan Lütfü Suyolcu’nun adinin verilmesi oldu. Toplantida ayrica Mali Hizmetler Müdürlügü tarafindan hazirlanan 2022 Mali Yili Hesabi da kabul edildi.

Baskan Ömer Günel, yeni yapilacak binalarda uyulmasi gereken kural ve standartlari belirleyen kararlarin kabul edilmesinin ardindan 6 Subat depremlerinin ardindan durdurulan insaat ruhsatlarinin yeniden verilmeye baslanacagini söyledi.

Kentte uygulanacak deprem önlemlerine iliskin kararlarin ortak akilla alinan uygulanabilir kararlar oldugunun altini çizen Baskan Ömer Günel, “Artik kentimiz depreme daha hazirlikli bir hale gelecek. Ben bu çalismada emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Hayata geçirdigimiz uygulamanin diger belediyelere de örnek olacagindan eminim” dedi.

Kaynak: İHA