Kadinin Safra Kesesinden 2 Bin Tas Çikti

Siirt’te karin agrisi sikayeti ile hastaneye basvuran hastanin safra kesesinden 2 bin adet tas çikti.

Kadinin Safra Kesesinden 2 Bin Tas Çikti
Siirt’te karin agrisi sikayetiyle özel bir hastaneye basvuran 50 yasindaki Perihan Altin’in safra kesesinde tas oldugu tespit edildi. Hastanin, Genel Cerrahi Uzmani Doçent Dr. Akin Önder tarafindan ameliyata alinan safra kesesinden 2 bin adet tas çikartildi.

Çok sayida ameliyat yaptigini ancak ilk kez safra kesesinden bu kadar tas çikardiklarini dile getiren Dr. Önder, bu durumun nadir yasanan bir vaka oldugunu söyledi.

Dr. Önder, “Hastamiz 50 yasinda kadin bir hasta. Yaklasik olarak 20 yildir safra kesesinde tasi mevcuttu. Ameliyat korkusundan tedavisini hep ertelemis. Hasta birazcik kilolu. Hastaligi artik dayanilamayacak seviyeye gelince bize basvurdu. Biz hastaya buradaki imkanlarimizin yeterli oldugunu burada ameliyati kapali bir sekilde yapacagimizi belirtince hastayi ikna ettik ve ameliyat ettik. Ameliyatta bir sikinti yasamadik ameliyat yaklasik olarak 30 - 35 dakika sürdü. Ameliyatta safra kesesini açtigimizda yaklasik olarak 2 bin tane tas görünce biz de sasirdik. Ilk defa bu kadar tas gördük. Ameliyatimiz basarili geçti. Hastamizin genel durumu iyi. Bugün de gezip dolasiyor, yemegini yiyor öglenden sonra taburcu edecegiz” dedi.

Basarili bir ameliyat geçiren Perihan Altin ise, kendini çok iyi hissettigini ifade ederek hem doktora hem hastane çalisanlarina tesekkür etti. Altin, “Safra kesesi agrisiyla hastaneye geldim. Safra kesesinde bir sürü tasim vardi. Kusmam vardi, halsizdim agrilarimdan dayanamadim. Sag olsun bu hastaneye geldim. Akin hocanin yanina geldim muayenemi yapti ve safra kesesinde haddinden fazla tas oldugunu söyledi.

Beni ikna edip karar verdik ameliyat oldum. Ameliyatim basarili geçti ve gayet de iyiyim Allah’a sükürler olsun. Herhangi bir sikintim yok. Akin hocadan Allah razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA