Geleneksel Akil Oyunlari Turnuvasi Basladi

Çorum’da Belediye ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile düzenlenen “12. Akil Oyunlari” turnuvasi basladi.

Geleneksel Akil Oyunlari Turnuvasi Basladi
Geleneksel olarak düzenlenen Akil Oyunlari Turnuvasi’nda heyecan basladi.

Bu yil 12. düzenlenen turnuvaya ilkokul ve ortaokul düzeyinde 600 ögrenci katiliyor. Mangala, küre, reversi, becerikli yapilar, zeka sorulari, koridor ve hedef-5 oyunlarin yer aldigi turnuvanin finalleri basladi.

Turnuvada ögrenciler, oyunlarla hem egleniyor, hem de zeka ve strateji becerilerini gelistirme firsati buluyor.

Çocuklarin zeka ve strateji becerilerini gelistiriyor

Buhara Kültür Merkezi’nde gerçeklesen turnuvanin açilisini Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat ve Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Tahir Demir oynadiklari hedef 5 oyunu ile yapti. Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, turnuvaya katilan ögrencilere basari diledi. Çocuklarin gelisimine katkida bulunmayi hedeflediklerini dile getiren Ismail Yagbat, "12 yildan beri devam eden geleneksel akil oyunlari turnuvamiza bu yilda devam ediyoruz. Ilkokul ve ortaokul seviyesindeki ögrencilerin katildigi bu turnuvada çocuklarin eglenmelerine, kaynasmalarina ve gelisimlerine katida bulunmayi hedefliyoruz. Yaklasik 600 ögrencinin katildigi turnuvamizin ödül törenini Cuma günü gerçeklestirecegiz" dedi.



Çorum Belediyesi’ne tesekkür

Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Tahir Demir de ögrencilerin zeka ve strateji becerilerinin gelismesine katki saglayacak bu tür etkinliklerin önemine vurgu yapti. Akil oyunlari yarismasinin ögrencilerin ruhsal ve zihinsel gelisimine katki verecegini dile getiren Demir, egitme her zaman destek veren Çorum Belediyesi’ne de tesekkür etti.

Ödül töreni Cuma günü

12. Akil Oyunlari Turnuvasi’nin ilk maçlari büyük bir rekabete sahne oldu. 7 kategoride gerçeklesen ve 600 ögrencinin katildigi turnuva Cuma günü sona erecek. Yarismalar sonunda kategorilerinde dereceye giren takimlar için ödül töreni düzenlenecek.
Kaynak: İHA