Derik'te 21 Kisinin Hayatini Kaybettigi Kazanin Durusmasi Görüldü

Mardin’in Derik ilçesinde 1 polis memurunun sehit oldugu, 20 vatandasin hayatini kaybettigi iki tir kazasina iliskin açilan davanin durusmasinda tutuklu soförlerin tahliye talebi reddedilerek tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Derik'te 21 Kisinin Hayatini Kaybettigi Kazanin Durusmasi Görüldü
Derik ilçesi Üçyol mevkiinde 20 Agustos 2022’de meydana gelen polis memuru Yahya Ergin’in sehit oldugu ve 20 kisinin de hayatini kaybettigi iki tir kazasina iliskin açilan davanin ikinci durusmasi Mardin 1’inci Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuklu yargilanan soförler Umut Gündüz ve Yunus Satafli bulunduklari cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla durusmaya baglanirken, durusmada yakinlarini kaybeden aileler ile taraf avukatlari hazir bulundu. Kimlik tespitinin ardindan baslayan durusmada, avukatlar savunmalarini yapti.

Saniklar Umut Gündüz ve Yunus Satafli geçen durusma yaptiklari savunmalarini tekrar ederek tahliyelerini talep etti.

Kazada yaralananlar ve ölenlerin yakinlarinin hazir bulunduklari durusmada saniklardan sikayetçi olduklarini söyledi.



Kisa bir ara veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve saniklar Yunus Satafli ve Umut Gündüz’ün tahliye talebini ret ederek tutukluluk halinin devamina karar verdi. Mahkeme bir sonraki durusmayi 20 Haziran tarihine erteledi.
Kaynak: İHA