Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Cudi Gabar'da Günlük 100 Bin Varil Üretim Kapasiteli Petrol Bulduk'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulduklarini, Türkiye’yi enerjide disa bagimliliktan kurtarmak için canla basla çalistiklarini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Cudi Gabar'da Günlük 100 Bin Varil Üretim Kapasiteli Petrol Bulduk'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Konya’da Kiliçarslan Kent Meydani’nda düzenlenen Karapinar Günes Santrali, Bozkir Baraji ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapimi tamamlanan diger projelerin toplu açilis törenine katildi.

Cumhurbaskani Erdogan, törende yaptigi konusmada, Türkiye’yi enerjide disa bagimliliktan kurtarmak için canla basla çalistiklarini belirterek, “Sismik ve sondaj gemilerimiz var. Bunlar disaridan degil kendimize ait olan gemiler. Su an itibari ile Akkuyu’da tüm enerji ihtiyacimizin yüzde 10’unu karsiliyoruz. Bunun tabii ikinci ünitesi, üçüncü ve dördüncü ünitesi var. Yetmez, 2. nükleer santrali de Sinop’ta insa edecegiz. Türkiye enerjiye muhtaç degil, enerji ihraç eden ülke olacak. Günes ve rüzgarin enerji sepetimizdeki payini artiriyoruz. Dev enerji panellerinin oldugu Karapinar’a kaç tane futbol sahasi büyüklügünde, devasa enerji santrali, panellerinin oldugu yeri görecegiz. Bu da Konya’ya nasip oldu. Bor madenini kendimiz islemeye bunun için önem gösteriyoruz. Petrol kuyularini bunun için açiyoruz. Allah’a sükür tüm bu attigimizi adimlarin sonucunu da aliyoruz” dedi.



“Cudi, Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk”

Enerji hamlelerine kara çalanlari da yeni müjdelerle hüsrana ugratmayi sürdüreceklerini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, “Özellikle petrol kosununda etrafina bakip iç geçiren milletimizin hasretini bitirmekte kararliyiz. Terör nedeni ile terk edilmek zorunda kalinan bölgelerden simdi petrol üretmeye basladik. Dünyada karada yapilan en büyük kesiflerden birini geçen sene Türkiye olarak biz gerçeklestirdik. 5-6 yil önce günlük 40 varil olan üretim 80 bin varile ulasti. Cudi, Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek, ey teröristler, iste sizi o petrol kuyularina gömecegiz. Cizre’ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok kaliteli bir petrole sahip. Ilk kuyudan aldigimiz petrolü simdiden rafinelere sevk etmeye basladik. Gabar’daki kuyumuza bölücü örgütümüzün alçakça sehit ettigi sehit ögretmenimiz Aybüke ögretmenimizin adini verdik. Ayni bölgede daha önce kesfettigimiz kuyuya patlayici uzmani astsubayimiz sehit Esma Çevik’in ismini vermistik. Böylece, simdilik 180 bin varil petrol üretimi ile ülkemizin bagimsizligi yolunda önemli bir adim attik. Toplam degerlerini bile konusmuyoruz artik. Yoksa Gabar’daki kesfin degeri 10 milyarlarca dolari buluyor. Bay bay Kemal ne diyor? Londra’daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmis. Bay bay Kemal ben ne diyorum sen ne diyorsun. Bak, para bu iste. Sakarya dogalgazi, iste para bu. Emin adimlara yola devam ediyoruz. Kaynagi biz tefecilerde aramiyoruz. Kendi topraklarimizda, zenginliklerimizde ariyoruz” seklinde konustu.



"Üzerinde oturdugumuz petrol sahalarindan yararlanmamamiz için kurulmadik tuzak kalmamis”

Cumhurbaskani Erdogan söyle devam etti:

“Tek derdimiz yaptigimiz kesiflerin ve yatirimlarin ülkemizin enerji bagimsizligina katkisini en üst düzeye çikarmak. Tipki savunma sanayi gibi önemli bu enerji kaynagi. Ülkemiz topraklarindan meger petrol çikmiyor degil, petrol çikmamasi terör örgütü ile uluslararasi petrol sirketleriyle elimiz ayagimiz baglaniyormus. Üzerinde oturdugumuz petrol sahalarindan yararlanmamamiz için kurulmadik tuzak kalmamis. Niçin terörün bitmesini istemediklerini çok daha iyi anliyor muyuz? His endiseniz olmasin. Niçin birilerinin terörle mücadelede en önemli gücümüz olan IHA’lari, SIHA’lari ve bunlari üreten sirketleri hedef aldigini çok daha iyi anliyoruz. Bunlarin tamami Türkiye’yi enerji yarisinin disinda birakmak isteyenlerin hamlesinden ibarettir. 7’li mi, 9’lu mu oldugu karisan muhalefetin kimlerle is tuttuguna bir bakalim. 14 Mayis bay bay Kemal’in bay bay olacagi gündür. Ülkemizi enerji rekabetinin disina itilmesine riza göstermeyecegiz. Emperyalistlerin taseronlarina olan terör örgütlerinin aramiza girmesine müsaade etmeyecegiz. Terör belasini Türkiye’nin gündemimizden muhakkak çikaracagiz. Türkiye Yüzyili iste bu müjdesinin adi, azmin sembolüdür."
Kaynak: İHA