Yüksekovalar Iranli Doktor Behzat Saleki'yi Sevdi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Devlet Hastanesi’nde görev yapan Iranli ortopedi doktoru Behzat Saleki, kendisine giden hastalara uyguladigi tedaviler sayesinde sifa buluyorlar.

Yüksekovalar Iranli Doktor Behzat Saleki'yi Sevdi
Iran Tebriz Üniversitesinde Tip Fakültesini okumasi ve ardinda Izmir’de ortopedik ve travmatoloji bölümünde egitimini tamamlayan Iranli Behzat Saleki, Izmir ve Istanbul gibi illerde farkli saglik kurumlarinda çalismalarina basladi.

Bu illerde çalisan Iranli doktor Saleki, daha sonra Yüksekova Devlet Hastanesine Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne atandi. Hastanede çalismaya baslayan doktor Saleki, uyguladigi tedaviler sayesinde adeta vatandaslarin takdirini kazaniyor. Vücutta olusan kirik, çikik ve çatlak gibi sorunlar üzerinde uyguladigi iyi tedaviler sayesinde vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. Doktor Saleki, özellikle ortopedi üzerinde, kas iskelet sistemini ve onun sorunlarini inceleyen, gövdenin hareket dizgesinin biçimbilimini ve islevini degistiren dogumsal, sonradan edinilmis ya da örselenme sonucu olusan örsentileri incelemeye, önlemeye ve tedavi etmeye yönelik bunu üzerinde tedavilerini yaparak insanlari sagliklarina kavusturuyor.

"Yüksekova’yla kültürlerimiz hemen hemen ayni’’

Hastalara en iyi sekilde tedaviler yaptigini belirten doktor Behzat Saleki, “Iran’in Urumiye kentinde dogdum. Simdi oldugumuz konum tabi Yüksekova’dayiz. Benim kendi dogdugum sehre bayagi yakin. Yani neredeyse evden eve bir saat sürüyor. Ben 2009’da Iran’da Tebriz Üniversitesi’nde Tip Fakültesi’ni bitirdim. Sonra uzmanlik için Türkiye’yi seçtim. Hem kültürel olarak, hem de ülkeme yakin oldugu için. Sinavlardan sonra 2012 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi Ortopedik Travmatoloji uzmanlik üzere Izmir’e geldim. 2018’e kadar Izmir’deydim. Uzmanligimi Dokuz Eylül Üniversitesi’nden aldim. Sonra yaklasik 4.5 sene yabanci kontenjaniyla, yabanci kadrosuyla daha dogrusu Istanbul’da özel hastanede 2 özel hastanede çalistim. Çifte vatandas oldugum için zorunlu hizmet çikti tabi. Seçeneklerde Yüksekova vardi. Ilk basta çok gelmek istemiyordum. Ama sonra kura gecesi aslinda Yüksekova keske çiksa dedim ve kurada Yüksekova çikti. Yaklasik 1 senedir de Yüksekova’dayim. Kültürel olarak tabi sonuçta bildigim bir kültür bize yakin. Buradaki yaklasik yüzde 70’e yakin Iranla hem ticari, hem aile olarak bir iliskisi var. Sürekli Iran’a gidip geliyorlar ve bu beni sevindiriyor sonuçta. Neredeyse ayni topraktan oldugumuz için, ayni kültürden oldugumuz için güzel bir duygu” dedi.



"Hastalari tedavilerinde memnun etmek için en iyi sekilde hizmet veriyoruz’’

Yüksekovaya geldigi için mutlu oldugunu ifade eden doktor Saleki, ‘’Hastalarda bu sekilde çok mutlu. Ben de buraya geldigim için mutluyum, memnunum. Hastalarin memnun kaldiklari için sonuçta bu bir senede aldigimiz geri dönüs kötü degildi. Hatta iyiydi ve çok bazen iyi geri dönüsler aldik. Bakalim bundan sonra süreci ne getirecek önümüze. Ailem tabi ki Istanbul’da. Dönmek, kalmak mi biraz çeliski var ama bundan sonra artik nerde devam edecegime dair bir karar verecegiz. Gerçi bir elestiri de yapayim. Randevu konusunda çok sikinti yasiyoruz. Hastalar genelde randevusuz geliyor, bakilmak istiyor. Biz de elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Bazen 140, bazen de 150 hastaya bakiyoruz. Memnun kaliyor muyuz kalmaya çalisiyoruz. Ama keske daha az yogunlukta olsun da hastalarla daha fazla ilgilenebilelim. Ama genel olarak hastalarimi mutlu etmeye çalisiyorum. Yani kimseyi magdur etmemeye çalisiyorum. Elimizden gelen hastayi acil olsa, poliklinigi olsa bakiyoruz. Özellikle hastalara, yaslisidir, çocugudur, git gel olmasin, kis mevsiminin özellikle bunu çok yasadik. Umarim hastalar da bizden dedikleri gibi memnun olurlar” diye konustu.

Kaynak: İHA