Siirt'te Seçim Güvenligi Toplantisi Yapildi

Siirt’te seçim güvenligi toplantisi, Vali Osman Hacibektasoglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Siirt'te Seçim Güvenligi Toplantisi Yapildi
Türkiye’de yarin gerçeklestirilecek olan Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili genel seçiminin Siirt’te huzur ve güven ortaminda geçmesi için alinacak tedbirler ve yapilacak çalismalar görüsüldü.

Vali Osman Hacibektasoglu baskanliginda yapilan toplantida, 14 Mayis 2023 günü yapilacak olan seçimin güvenligi ve huzur içinde yapilmasina yönelik olarak alinan güvenlik tedbirleri gözden geçirildi.

Seçim sürecinin Siirt’te huzur ve güven içerisinde tamamlanacagina inandigini ifade eden Vali Osman Hacibektasoglu, seçim öncesi, seçim sirasi ve seçim sonrasinda alinmasi gereken tedbirlerle ilgili olarak mülki idare amirleri ile polis ve jandarma teskilatina düsen önemli görevler bulundugunu ve bununla ilgili çalismalarin hassasiyetle yürütüldügünü ifade etti.

Seçimin hayirli olmasi temennisinde bulunan Vali Hacibektasoglu, "Vatandaslarimizin seçme ve seçilme haklarini huzur ve güven içinde hiçbir baski altinda kalmadan ve hiçbir yönlendirmeye maruz birakilmadan, kendi özgür iradeleri ile hosgörü içerisinde oy kullanmalarinin tesisi için her türlü güvenlik tedbirini aliyoruz" dedi.

Toplantida; seçimlerle ilgili mevzuat ve genel esaslar, seçim öncesi sirasi ve sonrasinda alinacak güvenlik tedbirleri, 298 sayili yasaya göre bu konularin is ve islemlerinin takip ve denetlemekle görevli kurumlar, seçim propagandalarinda uyulmasi gereken yasal sorumluluklar ve seçim günü yasaklari ile ilgili konular görüsüldü.

Toplanti, yapilan degerlendirmelerin ardindan sona erdi.

Siirt Valiligi Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya, Vali Hacibektasoglu’nun yani sira Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, Il Emniyet Müdürü Hakan Yildirimoglu ve güvenlik birimlerinin yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA