(ÖZEL) Depremzedeler Oy Kullanmak Için Memleketine Geri Dönüyor

Seçim için memleketine giden vatandaslar Eskisehir otogarinda yogunluk olustururken, deprem bölgesine seyahat eden araçlarda neredeyse hiç yer kalmadi.

(ÖZEL) Depremzedeler Oy Kullanmak Için Memleketine Geri Dönüyor
Türkiye Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi için sayili saatler kaldi. Oy kullanmak için ikametgâhlarinin bulundugu sehirlere giden vatandaslar, Eskisehir otogarinda yogunluk olusturdu. Kahramanmaras merkezli 11 ilde büyük yikima yol açan depremler sonrasinda Eskisehir’e gelen vatandaslarin da oy kullanmak için memleketlerine geri döndügü görülürken, deprem bölgesine giden araçlarda neredeyse hiç yer kalmadigi ögrenildi. Özellikle Kahramanmaras, Adana, Gaziantep, Diyarbakir, Sanliurfa, Hatay ve Osmaniye’ye sefer yapan çogu araçta biletler tükendi. Seferlerde büyük bir yogunluk oldugu belirtilirken, Eskisehir Valiligi ve AFAD koordinesinde deprem bölgesine ilave araçlar kaldirilacagi bilgisi edinildi.

“Oy kullanmak için memleketime gidiyorum”

Bir depremzede olan ve oy kullanmak için memleketine geri dönen Uras Salman Günes, “Gaziantepliyim. 18 yasindayim. Deprem bölgesinden geldim. 2023 seçimlerinde ilk oyumu kullanacagim. Insallah ülkemiz için hayirli bir seçim olur. Normalde Bursa Gemlik’te yasiyorum ama otobüsüm buradan da geçiyor. Memleketime oy kullanmak için gidiyorum. Oy kullanacagim için heyecanliyim, kimin kazanacagini çok merak ediyorum” dedi.



“Seçim için deprem bölgesine geri dönmek isteyen çok ama araç yok”

Eskisehir otogarinda yazihane ismeticiligi yapan Ali Riza Sekeroglu, “Önümüzde önemli bir seçim var. Insallah memleketimiz için hayirlara vesile olur. Genellikle Hatay, Iskenderun, Gaziantep, Adana illerine otobüslerimiz gidiyor. Ikametgâhlari o illerde olan vatandaslar oy kullanmak için geri dönüyorlar. Otogarda asiri derecede yogunluk var. Özellikle deprem bölgesine gidecek firmalar araç yetistiremiyorlar. Ilave araç eklemeye çalisiyorlar. Araçlarin hepsi belediye tarafindan deprem bölgesine gönderilmek üzere kiralanmis. Su an onlar da dolu. Yogun bir talep var ama araç yok. Oy kullanmak için deprem bölgesine geri dönmek isteyen ama gidemeyen arkadaslar var. Biz de bunun çözümünü ariyoruz. Deprem bölgesine gidecek araç kalmadi” seklinde konustu.



“Çok fazla sefer düzenlenmesi sebebiyle zaman zaman araç trafigi de oluyor”

Deprem bölgesine yolculuk eden otobüs soförü Abdullah Can ise, “Deprem bölgesinden bu taraflara göç eden insanlarimiz için seçim oy kullanmak için kendi bölgelerine geri dönüyorlar. Oylarini kullanmak istiyorlar. Dolayisiyla bayagi bir yogunluk var, yollarda da kalabalik olusuyor. Çok fazla sefer düzenlenmesi sebebiyle zaman zaman araç trafigi de oluyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA