MIT, PKK/YPG'nin Hol Eyaleti Genel Sorumlusu Bager Türk Kod Adli Haydar Demirel'i Etkisiz Hale Getirdi

PKK/YPG içerisinde Türkiye, Irak ve Suriye’de pek çok bölgede faaliyet yürütmesinin ardindan Hol Eyaleti Genel Sorumluluguna getirilen Brüsk-Bager Türk, Bager Kemal kod Haydar Demirel, Milli Istihbarat Teskilati’nin (MIT) Suriye’nin Tel Hamis’ kentinde gerçeklestirdigi operasyonla etkisiz hale getirildi.

MIT, PKK/YPG'nin Hol Eyaleti Genel Sorumlusu Bager Türk Kod Adli Haydar Demirel'i Etkisiz Hale Getirdi
MIT, eylemleri nedeniyle uzun süredir Bager Türk kod adli Haydar Demirel’in pesindeydi. 1997 ile 2000 yillarinda Hatay Amanoslar’da faaliyet yürüttügü dönemde Hassa Ilçe Jandarma Komutanligi ve Dörtyol Ilçe Jandarma Komutanligi’na yönelik eylemleri gerçeklestiren Haydar Demirel, 2010 yilinda Hakkari’nin Semdinli ilçesinde iki ayri eylemde yer almisti.

Ekibiyle birlikte 8 ve 9 Mart 2010 tarihlerinde Semdinli, Derecik ve Olcaytepe üs bölgesi civarinda 2 askerin sehit edilmesi, 3 askerin yaralanmasi ile sonuçlanan mayinlama eylemin faili Haydar Demirel, ayrica Hakkari’nin Semdinli ilçesinde bulanan Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanligi’na ait üs bölgesine 5 Temmuz 2010 tarihinde gerçeklestirilen eylemde yer alan örgüt mensuplarinin sorumlusuydu.

Haydar Demirel, Haseke Eyaleti Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürüttügü 2020 yilindan bu yana MIT’in takibindeydi. Son olarak MIT’in saha ajanlari Haydar Demirel’in, Hol Eyaleti Genel Sorumlusu olarak Suriye Tel Hamis’te bulundugunu tespit etti. Neticesinde, PKK/YPG alay sorumlusu ve tabur sorumlusu ile birlikte, örgüt mensuplarina askeri egitim verirken etkisiz hale getirildi.

Kaynak: İHA