Minikler Anneleri Için Hediye Hazirlayip, Sarkilar Söyledi

İçel’de büyüksehir belediyesinin çocuk gelisim merkezlerinde, Anneler Günü’ne özel etkinlikler gerçeklestirildi.

Minikler Anneleri Için Hediye Hazirlayip, Sarkilar Söyledi
Adile Teyze, Münir Özkul, Begonvil ve Halkkent çocuk gelisim merkezlerinde egitim gören minikler, anneleri için hediyeler hazirladi ve gösteri yapti.

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi Çocuk Gelisim Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanisik, “4 çocuk gelisim merkezimizde annelerimiz için, periyodik araliklarla ‘Iyi Hissetme Atölyesi’ gerçeklestirecegiz. Çocuklarimizi yetistiren annelerimiz ebeveynlik yolculugunda, zaman zaman destege ihtiyaç duymaktalar ve biz bu destegi çocuk merkezlerinde danismanlik hizmetiyle veriyoruz. Ama toplu halde bir mandala egitmeni ile birlikte, anneleri kendi iç yolculuguna davet ediyoruz ve ardindan ebeveynlik yolculuklarina isik tutmayi hedefliyoruz. Mandala atölyemizden sonra da, miniklerimizin anneleri için hazirladiklari sarki seremonisi var. Onlar için kendi elleriyle minik hediyeler hazirladilar. Bu atölye çalismalarini, diger çocuk gelisim merkezlerimizde de sirasiyla gerçeklestirecegiz” dedi.

Çocuklarinin etkinlikteki faaliyetlerinin kendilerini duygulandirdigini ve etkinlikten çok memnun kaldigini belirten Havvanur Baskale, “Güzel bir Anneler Günü etkinligi gerçeklestirdik. Bir mandala çalismasi yaptik. Çocuklarimizla beraber güzel vakit geçirdik. Bu sekilde Anneler Günü’nü kutladik. Çocuklar bizim için çizim ve güzel bir dans gösterisi yaptilar. Bizleri biraz duygulandirdilar. Insan bazen ihtiyaç duyuyor bu tür seylere” diye konustu.

Çocugu 2 senedir belediyenin çocuk gelisim merkezinde egitim gören Merve Yesilot, mandala atölyesinin kendisine çok iyi geldigini kaydederek, “Içime bir dönüs sagladim. Hayatimi düsündüm ve suna karar verdim, ben bir seylerin düzenli olmasi, belirgin olmasi gerektigini istiyorum. Bu beni mutlu ediyor, onu gördüm. Güzel bir atölyeydi” seklinde konustu.

Çocugunun, gösteri için günlerdir hazirlandigini söyleyen Yesilot, çocuk gelisim merkezine basladigindan beri çocugunda iyi yönde gelisim gözlemledigini belirterek, “Alya basladiginda 3 yasindaydi ve su an 5 yasinda. Hem sosyal, hem de iletisim olarak gerçekten çok farkli, çok memnunuz” ifadelerini kullandi.

Minik ögrencilerden Sevdenur Inceler ise “Annelerimize sürpriz hazirladik. Dans ettik. Sevindiginiz için hepimiz çok mutlu hissettik” dedi.

Kaynak: İHA