MEB'de Görevde Yükselme Sinavi, 9 Temmuz'da Yapilacak

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer; memurluk, seflik, saymanlik ve sube müdürlügü için görevde yükselme sinavinin 9 Temmuz tarihinde gerçeklestirilecegini bildirdi.

MEB'de Görevde Yükselme Sinavi, 9 Temmuz'da Yapilacak
Milli Egitim Bakanligi Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Degisikligi ve Yer Degistirme Suretiyle Atanmasi yönetmeligi kapsaminda yapilacak sinav takvimi açiklandi.

Bakan Özer, konuya iliskin yaptigi açiklamada, görevde yükselme sinavi için 22 Mayis’ta Bakanligin meb.gov.tr adresinde sinav uygulama duyurusunun yayimlanmasinin ardindan sürecin baslayacagini söyledi.



Sinav 9 Temmuz’da, sinav sonuçlari 4 Agustos’ta

Özer, sinav uygulama takvimine iliskin su bilgileri paylasti:

"Yazili sinav için internet üzerinden basvuru ve onay süreci 29 Mayis-7 Haziran tarihleri arasinda yapilacak. Basvuru tarihinin son günü saat 18.00’de onay süreci tamamlanacak. Görevde yükselme yazili sinavina katilacak adaylar meb.gov.tr internet adresinde 9 Haziran’da ilan edilecek. Sinav giris belgeleri 26 Haziran tarihinde yayimlanacak. Görevde yükselme sinavi 9 Temmuz’da, sinav sonuçlari ise 4 Agustos tarihinde açiklanacak."

Bakan Özer, görevde yükselme ve unvan degisikligi kapsaminda yapilacak sinav için belirlenen kontenjanlara iliskin, "Sube müdürlügü kadrosu için 400, seflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlik için de 57 kontenjan belirledik. Bu sürecin görevde yükselme ve unvan degisikligine basvuracak Bakanligimizin tüm personeline simdiden basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA