Jandarma Zehir Tacirlerine Agir Darbe

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri; yasadisi yollarla temin ettikleri uyusturucu maddeleri Istanbul’da satma hazirliginda olan 7 kisilik uyusturucu çetesine düzenledigi es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayida uyusturucu maddesi ele geçirildi.

Jandarma Zehir Tacirlerine Agir Darbe
Istanbul Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince; uyusturucu madde ticaretine yönelik yürütülen istihbari çalismalar neticesinde, süpheli sahislarin elde ettikleri uyusturucu maddelerine müsteri aradigi bilgisi alindi. Yapilan detayli çalismalar ve fiziki takip neticesinde; süphelilerin kimlik ve adres bilgileri tespit edildi. Süphelilerin uyusturucu maddeleri tuttugu adreslerden nakil yapacaginin belirlenmesi üzerine Avcilar, Bakirköy ve bir araca es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda; 10 kilo gram Metamfetamin, 9 kilogram skunk, 750 bin 232 adet Galara isimli uyusturucu etkiye sahip sentetik hap, 1 adet ruhsatsiz tabanca, 3 adet cep telefonu ile 2 adet hassas terazi ele geçirildi

Yeni Nesil Zehir: Skunk ve Metamfetamin

Metamfetamin son derece yüksek bagimlilik yapici etkilere sahip, tamamen sentetik olarak üretilen yasadisi bir uyusturucu madde, Skunk ise esrarin hammaddesi olan kenevirin laboratuvar ortaminda diger uyusturucu maddelerle hibritlestirilerek elde edilen ve esrardan (20) kat daha fazla bagimlilik yapici özelligi olan bir uyusturucu maddedir. Süpheli sahislardan E.A., B.K., A.E., N.A., H.K. ve M.S. çikarildiklari adli makamlar tarafindan tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, Y.T. isimli sahis ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Süpheli sahislarin irtibatli oldugu diger süpheli veya süphelileri ortaya çikarmak için çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA