Jandarma 11 Bin 775 Ögrenciye Trafik Egitimi Verdi

DENIZLI – Denizli Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde ilk ve orta okulda egitim gören 11 bin 775 ögrenciye trafik egitimi verdi.

Jandarma 11 Bin 775 Ögrenciye Trafik Egitimi Verdi


Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de 6-12 mayis 2023 tarihleri arasinda kutlanan Karayolu Trafik Haftasi, Denizli Valiligi tarafindan alinan kararlar ile kutlandi. Kutlama programi çerçevesinde Ilçe Il Jandarma Komutanliklarinda konuslu trafik jandarmasi timleri tarafindan toplam 53 ilkokul ve ortaokulda 2 bin 154 ilkokul, 3 bin 143 ortaokul ögrencisine, trafik sube müdürlügü tarafindan il merkezindeki ortaokul ve liselerde ise 6 bin 478 ögrenciye trafik egitimi verildi.



Denizli Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü tarafindan icra edilen egitimler çerçevesinde Il Jandarma Komutanligina ait emniyet kemeri simülasyon araci ile uygulamali trafik egitimi seklinde icra edilirken, ayrica trafik jandarmasi timleri tarafindan egitim alaninda stant açilarak trafik kültürünün yerlestirilmesine yönelik ögrenci ve vatandaslara trafik kurallarinin yer aldigi bilgilendirici ve suurlandirici brosürlerin dagitimi da yapildi.

Ayrica Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde alisveris merkezi önünde Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü tarafindan emniyet kemeri simülasyon araci ile alisverise gelen vatandaslara yönelik egitim faaliyeti icra edilerek, trafik jandarmasi tarafindan motosiklet kazalarinin önlenmesine yönelik sürücülerin görünürlügünü arttirmak maksadiyla motosiklet sürücülerine reflektifli yelek dagitimi yapildi.
Kaynak: İHA