Erzurum Valisi Okay Memis Açiklamasi Annenin Degeri Ölçülemez

Erzurum Valisi Okay Memis, anneligin yeri doldurulamayan, degeri hiçbir seyle ölçülemeyen ve dünyadaki en yüce duygulardan biri oldugunu belirtti.

Erzurum Valisi Okay Memis Açiklamasi Annenin Degeri Ölçülemez
Vali Memis, 14 Mayis Anneler Günü dolayisiyla yayinladigi mesajda sunlari söyledi;

Karsiliksiz sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlerin gelecegimize uzanan yolda rehberlik eden ilk ögreticilerimizdir. Dünyaya gelisimize vesile olan annelerimizin, süphesiz yilin bir gününde degil, her zaman sevgi ve hosnutluklarini kazanmak için elimizden geleni yapmak, onlari kaybetmeden degerlerini bilmek, üzerimize düsen kutsal bir görevdir.

Annelik yeri doldurulamayan en yüce duygulardan biridir. Aile hayatinin birlestiricisi annelerimiz, bizi millet yapan degerlerin yasatilmasinda, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde çok önemli bir paya sahip, toplumun kilit tasidir. Nitekim toplumumuzun temelini aileler, ailelerin temellerini de anneler olusturmaktadir. Anne sevgisi, sevgilerin en büyügü, en kiymetlisidir. Bizlere sevgiyi, saygiyi, adaleti, merhameti, özveriyi annelerimiz asilamaktadir. Annelerimiz, bizleri dünyaya getiren ve iyi bir sekilde yetismemizi saglayan en degerli varligimizdir.

Annelerimiz, yüreginde her zaman sonsuz sevgi, sabir ve fedakârlik tasiyan, hayatimizdaki en güvenli siginagimiz olmustur. Varligiyla hayata anlam katan, sefkat ve merhamet dolu yürekleriyle çocuklarina yol gösteren annelerimizin hakki hiçbir seklide ödenemez. Bilmeliyiz ki; Sevgili Peygamberimiz, “Cennet annelerin ayaklari altindadir.” buyurarak, cennete giden yolun merhamet ve muhabbet kaynagi annelerimizin rizasindan geçtigini bildirmektedir.

Bu özel günler annelerimize, vazgeçilmez varligimiz olduklarini göstermek için bir firsat günleridir. Bu önemli ve anlamli günde, basta, vatani ugruna canini feda eden kahraman evlatlarimizin bizlere emaneti olan sehit anneleri olmak üzere, gazi anneleri ile bir süre önce asrin felaketine maruz kalan illerimizdeki anneler ve anne olma mutlulugunu ve onurunu yasayan tüm annelerin, gününü kutluyor, milletçe saglik, mutluluk, huzur içinde nice nice güzel günlere, birlik ve beraberlik içinde ulasmamizi temenni ediyorum.
Kaynak: İHA