Diyarbakir'da Çökertilen Çetenin 16 Üyesi Tutuklandi

Diyarbakir’da liderinin de aralarinda oldugu çetenin 9’u cezaevinde toplam yakalanan 30 süpheliden 16’si tutuklandi.

Diyarbakir'da Çökertilen Çetenin 16 Üyesi Tutuklandi
Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Diyarbakir Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce, Baglar ilçesinde konuslanan ve kasten öldürme, silahla yaralama, silahli tehdit, 6136 SKM ile kasten yaralama suçlarini isleyerek ilçe sakinleri ve esnaflari üzerinde korku, baski ve infial ortami olusturan, sokak aralarinda torbaci tabir edilen örgüt üyeleri marifetiyle uyusturucu satisi ve dagitimi yaptiran, bölgede uyusturucu satisinda tekel olmak isteyen, bu dogrultuda rakip olarak gördükleri uyusturucu suç gruplari üzerinde hakimiyet kuran, bu gruplara yönelik eylemlerinde çelik yelek giyerek uzun namlulu silahlar ile çatismaya giren, kullandiklari uzun namlulu silahlari eylem sonrasi polisin ele geçirmesini önlemek amaciyla topraga gömen, cezaevinde olan R. B., liderligindeki organize suç örgütüne yönelik çalisma yapildi.

9 Mayis’ta sabah saatlerinde il genelinde 35 süpheli hakkinda yakalama karari olup, bunlardan 9’u cezaevinde olan, özel harekat destekli es zamanli yapilan operasyonda 21 süpheli gözaltina alindi.

Dün mahkemeye sevk edilen süphelilerden 14’ü adli kontrol karari ile serbest birakildi. 16 süpheli ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonda yapilan aramalarda yapilan aramalarda, 1 adet (AK-47) uzun namlulu silah, 1 adet MP5 otomatik silah, 6 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet balistik çelik yelek, 18 adet sarjör, 400 adet fisek, 2 kilo 50 gram esrar maddesi, 11 kilo 50 gram skunk maddesi, 4700 adet uyusturucu hap ve 4 adet hassas terazi ele geçirilmisti.
Kaynak: İHA