Çameli'nde Dolunun Neden Oldugu Yaralar Sariliyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde ceviz büyüklügünde yagan dolunun zarar verdigi yüzlerce günes enerjisinin tamir edilebilmesi için evlerin çatisinda büyük bir mesai harcaniyor.

Çameli'nde Dolunun Neden Oldugu Yaralar Sariliyor


Denizli’nin Çameli ilçesi ve 7 mahallesinde geçtigimiz günlerde etkili olan siddetli dolu yagisinin neden oldugu hasarin giderilmesi için çalismalar devam ediyor. Ekili arazilerin yani sira en çok araç ve gereçlere zarar veren dolu yagisi, ustalara büyük bir is yükü ortaya çikardi. Dolunun yüzlerce evin çatisindaki günes enerji sistemlerinde olusturdugu tahribati gidermek isten vatandaslar, yedek parça temini ve teknik ekip arayisina girdi. Çevre il ve ilçelerden de destege gelen uzman ekipler, vatandaslarin magduriyetini kisa sürede gidermek için günlük mesai saatini artirdi. Yedek parça temininin yapilmasinin ardindan, evlerdeki sicak su ihtiyacinin karsilanmasi için baslatilan çalismalar araliksiz olarak devam ediyor.

“Bu yasima kadar böyle bir afet görmedim”

Oturduklari binadaki günes enerjilerinin tamaminin zarar gördügünü ifade eden Ali Altun, “Ustalarimiz çatidaki çalismalarini sürdürüyor. Sabahtan beri bu islemler yapiliyor ve aksama kadar bitecek. 5 katli bir apartmanda oturuyoruz ve apartmanin bütün günes enerjilerindeki ampullerin hepsi patladi. Çok büyük maddi zarar ettik. Sanirim maddi zarari 20 bin TL tutacak” dedi.



Hayatinda ilk kez böylesine siddetli bir dolu yagisiyla karsilastigini ifade eden Mesude Altun da “Çameli’nde bu yasima kadar böyle bir afet görmedim. Yeni bir afeti gördük ve dolu afetti büyük bir zarar verdi. Insallah böyle afetleri bir daha görmeyiz” ifadelerini kullandi.

“Cevizden büyük dolular yagdi”

Dolu yagisinin ardindan büyük maddi zarara ugradigini anlatan Serhat Çinar ise “Çameli ilçesinde 7-8 yildir yasiyorum. Dolu afetine yakalandik ve böyle bir afet görülmedi. Cevizden büyük dolular yagdi. Günes enerjileri patladi ve araçlarimiz zarar gördü. Günes enerjilerinden 2-3 bin TL, araçlarda ise 25-30 bin TL civarinda zarar görüldü” diye konustu.

Kaynak: İHA