Baskan Yüce Açiklamasi 'Seracilik Mükemmeliyet Merkezi Türkiye'ye Örnektir'

Sakarya Büyüksehir’in serasinda üretilen yerli ve organik domatesler düzenlenen törenle Sakaryalilara tanitildi. Baskan Yüce, “Hem ülke hem de sehir ekonomisine büyük katki sagladigi yerli ve organik domateslerimiz sehrimize hayirli olsun” dedi. Tören sonunda vatandaslara domates dagitimi gerçeklestirildi.

Baskan Yüce Açiklamasi 'Seracilik Mükemmeliyet Merkezi Türkiye'ye Örnektir'
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan tarimda yenilikçi proje olarak hayata geçirilen Seracilik Mükemmeliyet Merkezi’nde üretilen yerli ve organik domatesler düzenlenen törenle Sakaryalilara tanitildi. Demokrasi Meydani’ndan düzenlenen törene TOGG’la gelen Baskan Ekrem Yüce’nin yani sira AK Parti Milletvekili Adayi Ertugrul Kocacik, meclis üyeleri, bürokratlar, vatandaslar ve çok sayida basin mensubu katildi.

Tören sonunda serada üretilen 8 çesit domates vatandaslara ücretsiz olarak dagitildi.

“Alnimiz ak basimiz dik”

Konusmalarina katilimcilari selamlayarak baslayan Baskan Ekrem Yüce, “Bildiginiz üzere Pazar günü Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi seçimleri var. Bu seçim Türkiye’mizin aydinlik yüzyilina aralanan bir kapisidir. Öncelikle hepinize oy kullanmak için sandik basina gitmeye devam ediyorum. Inaniyorum ki alnimiz ak basimiz dik bir sekilde gelecegimize, umutlarimiza tas koymaya çalisanlara bir cevap verelim. Yerli milli silahlarimizi, IHA’larimizi SIHA’larimizi, yerli ve milli arabamiz TOGG’u, sehir hastanelerimizi, yollarimizi, tünellerimizi, barajlarimizi, buldugumuz enerji kaynaklarimizi bu millete çok görenlere Pazar günü bir cevap verelim” diyerek Cumhur Ittifakina ve Recep Tayyip Erdogan’a destek istedi.

“Dünya’ya örnek proje”

“Sakarya’mizi güçlendirdikçe hem sehrimiz hem ülkemiz kazanmaktadir, bu da bizlere hakli bir gurur ve daha da çalisma aski veriyor” diyen Baskan Ekrem Yüce, “Türkiye’ye örnek proje olan Seracilik Mükemmeliyet Merkezi’ni büyük bir kararlilikla hayata geçirdik. Dünyaya parmak isirtan projede, örtü alti tarimin en ileri örneklerinden biri olmasi ile kendi alaninda Türkiye’de bir ilktir. Seracilik Mükemmeliyet Merkezimiz; ayni zamanda Nevsehir’de, Nigde’de, Eskisehir’de, Kirklareli’nde ki projelere de örnek oluyor. Oradaki yatirimcilarda bizim seramizi gezip, kesfederek gerekli bilgi ve tecrübeler edinerek yatirimlarina basliyorlar. Yurt içinden oldugu gibi yurtdisindan da ciddi ilgi gören seramiza en son Togo Cumhuriyetinden bir yatirimci geldi. O da Kuzey Afrika’da vanilyali karabiber yapmak için bizzat teknik bilgiyi aldi” seklinde konustu.



“5 dekarlik alana çilek üretimi”

Sera ile ilgili bilgiler paylasan Baskan Yüce, “Seramizda yerli çesitli tohumlari kullaniyoruz. Besleme konusunda ise hem yapraktan hem kökten, kendi üretimimiz olan solucan gübrelerimizi kullaniyoruz. Bunun da geri dönüslerini verimli sekilde aliyoruz. Aydin’da, Izmir’de, Ankara’da, Bursa’daki seralara da ön deneme amaçli solucan gübrelerimizden verdik. Onlarda su an bizim ürettigimiz solucan gübrelerini kullanmaktalar. Seramizin yan tarafina 5 dekarlik bir alana topraksiz çilek ve dikey marul serasi projemizde baya yol aldik. Insallah bu yil içerisinde dimini gerçeklestirecegiz. 25 bin dekarlik alanda, 40 bin dekarlik dikimini gerçeklestirdigimiz yaklasik 100 bin fide ile yil boyu üretimi sagliyoruz. Topraksiz tarimda üretimimizin ana desenini yerli ve milli çesitleri domatesler olusturdu. Türkiye’ye örnek proje olan Seracilik Mükemmeliyet Merkezimizin hem ülke hem de sehir ekonomisine büyük katki sagladigi yerli ve organik domateslerimiz sehrimize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA