Atatürk Fotograflari Sergisinin Minik Ziyaretçileri

Buca Belediyesi Yari Zamanli Okul Öncesi Egitim Merkezi ögrencileri, Izmir’in simgesi haline gelen Atatürk Maskindaki Atatürk fotograflari sergisini ziyaret etti.

Atatürk Fotograflari Sergisinin Minik Ziyaretçileri
Buca Belediyesi’nin dünyanin onuncu en büyük rölyef maski olan Atatürk Maskinda Eylül ayinda açtigi Osmanli ve erken cumhuriyet dönemi dergi kapaklarindan seçilen 99 Gazi Mustafa Kemal Atatürk Görseli Sergisi ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Özellikle gençlerin ve çocuklarin büyük ilgi gösterdigi sergiye, Izmir’in pek çok noktasindaki okuldan ögrenciler ziyarete geliyor.

Sergiyi, Buca Belediyesi Yari Zamanli Okul Öncesi Egitim Merkezi’nin minik ögrencileri de ziyaret etti. Ögretmenleri esliginde sergiyi gezen çocuklar, hafizalarina güzel bir ani birakirken görselleri tek tek inceleme imkani buldu. Fotograflarla ilgili ögretmenlerine sorular soran minikler, Atatürk hakkinda edindikleri yeni bilgilerle okullarina döndü.

Özenle hazirlanan serginin Atatürk Maski içinde yer almasi da ayri bir anlam tasidi. Birçogu kütüphane taramasi sonucunda yerli ve yabanci dergi kapaklarindan derlenerek Izmir’e ve Izmirlilere armagan edilen sergi, Gazi Mustafa Kemal’in sira disi görselleriyle bir toplum bellegi olusturmayi hedefliyor. Sergide ayrica Cumhuriyet dönemine ait olan ve dünyanin çesitli ülkelerinden Atatürk resimli pullar yer aliyor.
Kaynak: İHA