Hakkari'de Hac Hazirlik Kurslari Basladi

Hakkari’de 2023 yili hac organizasyonunda hacca gitmek üzere kayit yaptiran vatandaslarin katilimiyla düzenlenen “Hac Hazirlik Kurslari” basladi.

Hakkari'de Hac Hazirlik Kurslari Basladi
Diyanet ve acentelere kayitli haci adaylarinin tamamina yakin kisinin katildigi kurs, Ulu Cami’inde Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Burada konusan Il Müftüsü Ismail Fakirullahoglu, “Milyonlarca insanin özlemle bekledigi hac ibadetini eda etmeye hak kazandiginiz için Yüce Allah’a ne kadar sükür etseniz azdir. Seksen dört milyon insan arasindan Yüce Allah’in davetine mazhar oldunuz. Bunun kiymetini bilin. Yüce Allah ve Hazreti Muhammed (s.a.v.)’in ev sahibi oldugu kutsal beldelere gideceksiniz. Canimiz, malimiz ve çocuklarimiz onlarin yoluna feda olsun. Nasil bir yolculugun içinde oldugunuzun idrakinde olun. Yüce Allah’in davetine en güzel sekilde icabet etmeniz için daha simdiden hazirliklara baslayin. Üzerinizde kul hakki varsa ya ödeyin ya da helallik dileyin. Dinimizin kabul etmedigi tavir ve davranislariniz varsa hemen tövbe edin. Orada günlerinizi sadece ibadet ve taatla geçirin. Alisverisle zaman kaybetmeyin. Müslümanlarin refahi ile görünen ve görünmeyen bela ve musibetlerden muhafazalari için Yüce Allah’a bol bol dua ve niyazda bulunun. Hacca gitmek ne kadar önemli ise haci kalmak ondan daha önemlidir. Onun için döndügünüzde Allah, Hazreti Peygamber (s.a.v.) ve insanlarin razi oldugu kisiler olmaya devam edin. Bu duygu ve düsüncelerle Yüce Allah yapacaginiz hacci makbul eylesin. Sag salim gidip sag salim dönmeyi sizlere nasip etsin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA