Cumhurbaskani Erdogan Talimat Verdi, Van Bir Yilda Ihya Edildi

Van’da 12 yil önce meydana gelen iki yikici depremin ardindan dönemin Basbakani, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla bir yilda insa edilen 17 bin 489 konut Vanlilarin yasam alani oldu.

Cumhurbaskani Erdogan Talimat Verdi, Van Bir Yilda Ihya Edildi
Van’da 2011 yilinda meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklügündeki depremlerde evleri hasar görenler için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina bagli Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan 17 bin 489 konut insa edildi. Dönemin Basbakani, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla Van’in merkez Ipekyolu, Edremit ve Tusba ilçeleri ile Ercis’te insa edilen konutlar, bir yil içinde hak sahiplerine teslim edildi. Özellikle Van’in turizm ilçesi olan Edremit’te insa edilen konutlar, konumlari itibariyle büyük ilgi çekiyor.

“Depremin izleri kisa sürede silindi”

IHA muhabirine konusan Erenkent Mahalle Muhtari Öznur Pazarbasi Bingöl, meydana gelen depremin ardindan konutlarin hizli bir sekilde insa edilerek kisa sürede kendilerine teslim edildigini belirtti.

Bölgenin sosyal yasam alanin genis oldugunu ifade eden Bingöl, Cumhurbaskani Erdogan’in verdigi talimatin ardindan deprem izinin kisa zamanda silindigini söyledi.



“Düsük taksitle ev sahibi olduk”

Deprem sonrasi hiç zorluk yasamadan kisa sürede ev sahibi olduklarini dile getiren TOKI sakinlerinden Mehmet Hanifi Aydogan ise “Su an ödedigimiz taksitler bir sigara parasidir. Allah razi olsun. O olmasaydi milletimiz perisan olacakti” dedi.



“Simdilerde TOKI lüks bir sehre benziyor”

Depremin hemen ardindan Cumhurbaskani Erdogan Van’a gelerek yaralarini sardigini ifade eden bir diger TOKI sakini Semsettin Ersayar da, “TOKI’ler bir yilda yapilarak faaliyete geçti. Simdilerde TOKI lüks bir sehre benziyor. TOKI’nin marketi, kahvesi, kasabi, yolu, otobüsü, camisi, okulu, bagi ve bahçesi var. TOKI demek bir hayaldir” diye konustu.

Kaynak: İHA