Türkiye'nin Yerli Otomobili Togg, Selimiye Ile Bulustu

Edirne’de Selimiye Meydani’nda görücüye çikan Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a yogun ilgi gösteren vatandaslar fotograf çektirebilmek için birbiriyle yaristi.

Türkiye'nin Yerli Otomobili Togg, Selimiye Ile Bulustu
Ilk olarak Kirklareli ve Tekirdag’da sergilenen Togg, Kesan ilçesinin ardindan Edirnelilerin begenisine sunuldu. Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik engelliler haftasi dolayisiyla düzenlenen programin ardindan ögrencilerle birlikte Togg araci ile sehir turu yapti. Daha sonra Selimiye Meydani’na gelen Vali Kirbiyik, araci heyecanla bekleyen vatandaslari selamladi. Büyük heyecan ve coskuyla Türkiye’nin yerli otomobili Togg aracini bekleyen vatandaslar, fotograf çektirebilmek için siraya girdi.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, Selimiye Meydani’nda sergilendi. Bazi vatandaslar selfie çekerken, bazilari ise yakinlarini görüntülü arayarak heyecanini paylasti.

"Özel plakasi ve geçmisten gelecege konseptiyle sergilendi"

Selimiye Meydani’nda gazetecilere açiklamada bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, Edirnelilerin Togg ile tanistigini ve özel plakasiyla birlikte sehrin fetih edildigi plakayla beraber geçmisten gelecege konseptiyle Selimiye’nin gölgesinde sergilendigini söyledi.

Selimiye’nin ecdadin biraktigi muhtesem eserin gölgesinde günümüz teknolojisinin ulastigi en üst zirvelerden birisi olan yerli ve milli teknolojisi Togg’un gurunu yasadiklarini söyleyen Vali Kirbiyik, yogun ilgi gösteren vatandaslara tesekkür etti.

"Yakin zamanda kamu araçlari olarak da kullanmaya baslayacagiz"

Sabah Kesan’a giderken ve dönerken de arabanin ne kadar üstün bir teknolojiye sahip oldugunu gördüklerini aktaran Vali Kirbiyik, "Gerek motor gücü gerek sahip oldugu teknik donanimlar hepimiz açisindan büyük bir gurur vesilesi oldu. Türk milleti gerçek anlamda bir isi istedigi zaman ve bu hedef dogrultusunda birlik ve beraberlik çalistigi zaman basaramayacagi bir sey yok. Bunu IHA’da ve SIHA’da daha önce gördügümüz örneklerini oldugu gibi bu araçta insallah dogru bir zamanda üretilmis hepimizin gurur duyabilecegi bir eser olmus. Emegi geçen bütün herkese tesekkür ediyorum. Bu bir tanisma insallah Edirne caddelerinde gezen Togg sayilarinin arttigini görecegiz. Yakin zamanda Edirne Valiligi basta olmak üzere kamu araçlari olarak da kullanmaya baslayacagiz" ifadelerine yer verdi.

Vatandaslarin bir sira dâhilinde kuralari çiktikça alacagini söyleyen Vali Kirbiyik, Edirne’ye ve millete hayirli olmasini temenni etti.

Togg’un Avrupa yoluna ilk adimini attigini söyleyen Vali Kirbiyik, aracin ilk önce Edirne’de daha sonra Balkanlarda ve Avrupa’da uluslararasi tüm rekabet sartlarinda olacagini ifade etti.

Edirne kirmizisi olarak bir girisimler oldugunu aktaran Vali Kirbiyik, Edirne kirmizisinin bu araca çok yakisacagini söyledi.

Kaynak: İHA