Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Köy Okullarini Yeniden Açacagiz'

CHP Genel Baskani ve Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, “Köy okullarini yeniden açacagiz. Bütün köylerde ögretmenimiz olacak. Cumhuriyetin 100. yilinda 100 bin ögretmenin atamasini gerçeklestirecegiz" dedi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Köy Okullarini Yeniden Açacagiz'
Sivas Cumhuriyet Meydani’nda Deva Partisi Genel Baskani Ali Babacan’in ardindan mitingde konusan CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, taseron isçilere kadro vereceklerini ifade ederek, “Taseron isçilerin tamamina -yaklasik 150 bin taseron isçisi var- onlara kadro verilmedi. Taseron isçilere de kadro verecegiz. Onlar da evlerine huzur içinde, is güvenceleri olarak her zaman gidecekler. Isbasi yapacaklar, kazanacaklar, üretecekler ve sizlere hizmet sunacaklar. Insani koru ki devleti yasatabilesin” dedi.



“Köy okullarini yeniden açacagiz”

Köy okullarini yeniden açacaklarini belirten Kiliçdaroglu, “Köy okullarini yeniden açacagiz. Bütün köylerde ögretmenimiz olacak. Cumhuriyetin 100. yilinda 100 bin ögretmenin atamasini gerçeklestirecegiz. Köyler bosaldi. Baba evladini okutmak için köyü terk ediyor. Tasima egitime son verecegiz. Ögretmen gidecek. Köylerde ziraat mühendisi olacak, ziraat teknisyeni olacak. Hayvancilik yapiliyorsa veteriner hekim olacak. Bütün bunlarin tamamini yapacagiz. Tamaminin atamalarini yapacagiz” diye konustu.



“Aile destekleri sigortasini getirecegiz”

Kiliçdaroglu, aile destekleri sigortasini getireceklerini söyleyerek, “Aile destekleri sigortasini getirecegiz. Geliri olamayan veya geliri asgari ücretin altinda olan bütün evlere, bütün ailelere devlet yardim yapacak. Sizlerin hanimlarin bankada hesabi olacak. Sosyal hizmet uzmani gelip ziyaret edecek. 20 bin sosyal hizmet uzmani atanacak. Sizin evinize gelecekler. Ev kiralik mi degil mi? Engelli var mi yok mu? Hanede kaç çocuk var. Yasli var mi yok mu? Bütün bunlarin tespiti yapilacak. Asgari ücretin altinda olmamak kaydiyla kadinlarin banka hesabina para her ay düzenli yatirilacak” ifadelerini kullandi.

“Göçmenleri en geç 2 yil içerisinde kendi ülkelerine ugurlayacagiz”

Göçmenleri en geç 2 yil içerisinde kendi ülkelerine ugurlayacaklarini söyleyen Kiliçdaroglu, “Disaridan geldiler. 3 milyon 600 bin Suriyeli kardesimiz geldi. Afganlarin sayisini bilmiyoruz ama en geç 2 yil içerisinde kendi ülkelerine ugurlayacagiz. Açik ve net söylüyorum. Terör bir insanlik suçudur. Nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele etmek zorundayiz. Biz milliyetçiyiz” dedi.

Kaynak: İHA