Davraz Kapali Pazaryeri'nin Agustos Ayi Sonunda Tamamlanmasi Hedefleniyor

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, geçen sene kis ayindaki yogun kar yagisinda çöken Davraz Kapali Pazaryeri’ndeki insaat çalismalarini yerinde inceleyerek çalismalara iliskin bilgi aldi. Müteahhit firmanin pazaryerini Agustos ayinin sonuna yetistirmeyi hedefledigini belirten Baskan Basdegirmen, “Bu alana 148 adet fore kazik çaktik. Birbirine bagli güçlü temeller atarak olasi bir depreme karsi dayaniklilik olusturduk. Firma Agustos ayinin sonuna tamamlamayi hedefliyor ama 15 gün daha öne çekebilirsek, bir an önce vatandasimizin ve esnafimizin hizmetine burayi sunmak istiyoruz” dedi.

Davraz Kapali Pazaryeri'nin Agustos Ayi Sonunda Tamamlanmasi Hedefleniyor
Isparta Belediyesi, geçen sen kis aylarinda yogun kar yagisi sebebi ile çöken, 7 bin 857 metrekare toplam alana sahip bölgedeki 6 bin 750 metrekarelik pazar alaninin üstünün kapatilmasi için çalismalarini sürdürüyor. Yüklenici firma tarafindan yapi saglamligi için zeminde fore kazik ve altyapi çalismalari tamamlandi. Üstyapinin imalatlari da gelirken, önümüzdeki günlerde montaj islemlerinin baslayacagi belirtildi. Kapali pazaryerinin çatisi ise günes enerjisi santraline uygun olarak yapilacak ve bu sayede elektrik üretimi gerçeklestirilecek.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Davraz Kapali Pazaryeri insaatinda incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden çalismalara iliskin bilgi aldi. Proje Müdürü Esra Süslü, Davraz Kapali Pazaryeri’nin insaat çalismalariyla ilgili bilgi verdi. Bugüne kadar santiyede beton kalip ve hafriyat islemlerini, yüzde 85 oraninda da betonarme imalatlarini tamamlandiklarini belirten Süslü, çelik imalatinin da yüzde 90 seviyesinde tamamlandigini ve boya islemlerine basladiklarini söyledi.

Süslü, “Tüm uzay kafes sistemi sahaya indi. Sandviç panellerimizi siparis ettik, onlar da 2 ay içerisinde sahaya inmis olacak. Süreç montaj asamasi devam ederken burada sandviç panellerle tamamlanarak inecek. Günes enerjisi sistemiyle bir panel montajimiz var. Altyapi imalatlarini gerçeklestirecegiz, günes enerjisine hazir vaziyette teslim etmis olacagiz” diye konustu.

Baskan Basdegirmen, Davraz Kapali Pazaryeri’nin geçen sene yogun kar yagisinda çöktügünü hatirlatti. Alanin yenilenmesiyle alakali çalisma baslattiklarini, hukuki süreçlerin ardindan projenin uygulanmasi için ihaleye çiktiklarini, ihaleyi alan firmanin aldigi günden itibaren araliksiz çalistigini söyledi.

Zemine baktiklarini ve zeminin dolgu oldugunu belirterek, “Zeminin dolgu olmasi dolayisiyla projeyi daha farkli bir hale getirdik. Bu alana 148 adet fore kazik çaktik. Birbirine bagli güçlü temeller atarak olasi bir depreme karsi dayaniklilik olusturduk. Uzay çati sistemlerini müteahhit getirdi, demirlerini biz vermistik. Biz hiçbir parçayi ziyan etmiyoruz. Ne çikarsa çiksin baska bir birimde kullanabilecegimizi düsünerek degerlendiriyoruz. Buradan çikan çelikleri güçlendirdik ve burada kullaniyoruz. Ayrica buradan çikan kaplamalar, elektrik armatürleri ve yeni otogarin çatisindan söktügümüz malzemelerin hepsini mutlaka bir yerlerde kullaniyoruz. Çöken alandan çikan malzemelerin bir kismini burada kullanacagiz. Bir kismini Mehmet Tönge Kapali Pazaryeri’nde kullanmistik. Binbirevler Kapali Pazaryeri’ni de hem buradan hem de otogardan aldigimiz malzemelerle yapiyoruz. Önümüzdeki ilk proje ise Akkent Mahallesi Kapali Pazaryeri. Orayi da buradan aldigimiz malzemelerle yapacagiz. Ayrica Fen Isleri Müdürlügümüzde kapattigimiz alanimiz ve kamyon garaji için de bu malzemeleri kullaniyoruz. 6 ayri projede buradan çikan malzemeleri degerlendiriyoruz. Buranin aslinda ihale süreci Kasim sonuydu, müteahhit Agustos sonu teslim edecegini söylüyor. Bunu en azindan 15 gün daha öne almak istiyoruz. Her bir hafta öne almamiz demek buradaki esnafimizin ve pazar esnafimizin faydasina olacagi inancindayiz. Alisveris yapacak vatandaslarimiz ve çevredeki vatandaslarimiz bir an önce burada alisveris yapmak istiyorlar. Buradaki isin aciliyeti bu anlamda önemli. Bir an önce bitirip hizmete açmak istiyoruz. Müteahhidin dedigi Agustos sonunu 15 Agustos’a çekebilirsek bir an önce hizmete açmis oluruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA