Bakan Soylu Açiklamasi 'Türkiye'yi Bir Cenderenin Içine Sokmaya Çalisiyorlar'
Çorum’da konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Tam 12 yildir Türkiye’yi maalesef bir cenderenin içine sokmaya çalisiyorlar. Gezi olaylarini yaptilar. Faiz 3,5-4 puan ve Türkiye’nin önünü engellemek için Türkiye’nin hizini kesmek için Türkiye’nin kalkinmasini engellemek için Türkiye’nin büyümesini engellemek için gezi olaylarini gerçeklestirdiler" dedi.

6 Subat’ta tarihin, yerkürenin en büyük depremiyle karsilastiklarini ifade eden Bakan Soylu, "11 vilayette 120 bin kilometre karede 14 milyon insani kapsayan ve 26 bin 32 binanin yikildigi ve aninda enkaz altinda kalan insanlarin bulundugu bir depremle karsi karsiya kaldik. Bilim insanlari diyorlar ki; biz 3 fayin kirilmasina kadar çalistik ama simdi 7 fayin kirilmasini biz ilk kez görüyoruz" dedi.
"Allah Çorumlulardan razi olsun"
Afetzedeleri yalniz birakmadiklarinin belirten Bakan Soylu, "Türkiye, devleti ile milleti ile oradaki afetzedeleri yalniz birakmamak için belediyeleri ile sivil toplum örgütleri ile gönüllüleri ile kamu kurum ve kuruluslari ile büyük mücadele ortaya koydu. Allah razi olsun. Kafami çevirdigimde Çorum Belediye’sinin ve Çorum Il özel Idaresi’nin ve ayni zamanda Çorumlu hemserilerimizin o afetzedelerin yaninda olmasindan o dost elinizi gönlümüzde hissettik, omuzumuzda hissettik. Allah Çorumlulardan razi olsun" diye konustu.
"Tayyip Erdogan’a muhtira verdiler. Kim? Amerikalilar"
12 yildir Türkiye’yi bir cenderenin içine sokmaya çalistiklarini anlatan Bakan Soylu, konusmasinda sunlari kaydetti:
"Gezi olaylarindan bugüne kadar Türkiye’yi bir mengenenin içerisine sokmaya çalisiyorlar. Gezi olaylarini yaptilar. Faiz 3,5-4 puan ve Türkiye’nin önünü engellemek için Türkiye’nin hizini kesmek için Türkiye’nin kalkinmasini engellemek için Türkiye’nin büyümesini engellemek için gezi olaylarini gerçeklestirdiler. O gün ne dediler? Dediler ki; ’Yavuz Sultan Selim Köprüsünü Tayyip Erdogan yapmayacaksin’ diye Tayyip Erdogan’a muhtira verdiler. Kim? Amerikalilar’ Bati’nin görevlendirdigi insanlar. Peki soruyorum, kahraman Çorumlular, Tayyip Erdogan Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yapti mi? O köprü sadece Asya ile Avrupa’yi degil, Avrupa ile Çin’i üzerindeki tren yolu ile baglayacak. Tren yolu demisken aklima geldi. Buradan söylüyorum, Allah nasip edecek insallah tren yolu önümüzdeki yil baslayacak."
"Tayyip Erdogan Türkiye’yi hayalleriyle bulusturuyor"
AK Parti döneminde yapilan yatirimlari hatirlatan Bakan Soylu, "Kiymetli hemserilerim peki dediler ki ’Siz Marmara’yi yapamazsiniz’ Tayyip Erdogan yapti mi? Dediler ki ’Siz Avrasya Tünelini yapamazsiniz’ Tayyip Erdogan yapti mi? Dediler ki ’Siz Sehir Hastanelerini yapamazsiniz’ Tayyip Erdogan yapti mi? Dediler ki ’İçel’de Nükleer Santral yapamazsiniz, Türkiye’nin kendi enerjisini üretmesini saglayamazsiniz.’ Tayyip Erdogan bundan 5 gün önce Nükleer Santralinin 1’inci etabini açi mi? Devam edelim dediler ki ’Kuzey Marmara Otoyolunu yapmazsiniz’ yani Ipek Yolunun önemli adimlarindan birisini yapamazsiniz. ’Izmir otoyolunu yapamazsiniz’ Tayyip Erdogan yapti mi? Dediler ki hala ’Yaptiklarinizi satacagiz’ diyorlar ’Atatürk Hava Limani’ni Amerika’ya verecegiz’ diyorlar. Tayyip Erdogan Osman Gazi Köprüsünü yapti mi? Çanakkale Köprüsünü yapti mi? Türkiye’de 57 havalimani yapti mi? Çorum yaparsa kim yapar" ifadelerine vatandaslardan da "AK Parti" seklinde yanit verdi.
Çorumlulara havalimani müjdesini veren Soylu, "Allah nasip edecek, bir gün buraya gelecegiz önümüzdeki dönemiz bitmeden Allah nasip edecek Çorum’un havalimani yapilmis olacak insallah. Tayyip Erdogan Türkiye’yi hayalleriyle bulusturuyor, sehirleri hayalleri ile bulusturuyor" ifadesini kullandi.
