Samsun'da Ihtiyaç Sahipleri Yalniz Birakilmiyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan 65 ve üzeri yasli, agir engelliler ile sagligi elverisli olmadigi için kisisel bakimini yapamayan erkek bireylere evde kuaförlük hizmeti veriliyor.

Samsun'da Ihtiyaç Sahipleri Yalniz Birakilmiyor
Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Samsun Büyüksehir Belediyesi, yasli, engelli ve hastalara yönelik hizmetleri uyguluyor. Temizlik, çamasir, saglik, psiko-sosyal destek, fizyoterapi ve sicak yemek gibi çok sayida hizmeti evlerde veren Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi ekipleri, söz konusu gruplara yönelik çalismalarda özel hassasiyet gösteriyor.

Büyüksehir Belediyesi ‘Çözüm Merkezi’ne telefonla yapilan müracaatlarin ardindan harekete geçen Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi, ön inceme sonucunda taleplere göre hizmet plani olusturuyor. Ardindan da ‘Evde Bakim Birimi’ ekipleri organize edilerek hizmet vatandaslarin evine götürülüyor. Evde kisisel bakim faaliyetleri çerçevesinde sosyal destek gruplarini her hafta ziyaret eden ekipler, erkek bireylere banyo ve ücretsiz kuaförlük hizmeti sunuyor. Çalisma çerçevesinde haftanin her günü ortalama 10 yasli ve engelli vatandasin evine giden ekipler, saç kesimi ve sakal tirasi yapiyor.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, sosyal belediyecilik alaninda tüm ihtiyaç sahibi vatandaslar için il genelinde farkli çalismalar gerçeklestirdiklerini söyledi.

Baskan Demir, “Büyüksehir Belediyesi olarak ilimizdeki tüm ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin her türlü talep ve ihtiyaçlarini karsilamak için çok sayida çalisma gerçeklestiriyoruz. Yaptigimiz gida, sicak yemek, saglik ve ev temizligi, çamasir yikama hizmetlerinin yaninda bir de yasli, agir engelli veya sagligi elverisli olmadigi için kisisel bakimini yapamayan erkek vatandaslarimiza evde kuaförlük hizmeti veriyoruz. Ekiplerimiz kendi anne ve babalarina gösterdikleri özen ve hassasiyetle bu hizmeti gerçeklestiriyor. 65 ve üzeri yasli, agir engelli veya sagligi elverisli olmadigi için benzer magduriyetler yasayan vatandaslarimizin her türlü ihtiyaçlarini karislamak için her zaman yanlarindayiz” dedi.

Evde kuaförlük hizmetini çok önemsediklerini ifade eden belediyenin Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Birimi Sorumlusu Eda Günaydin, “Evlerinden çikamayan yasli ve engellilerimiz, kendi ihtiyaçlarini göremedikleri için bu hizmetlerimiz, onlar için büyük önem arz ediyor. Biz de onlarin hayatlarini kolaylastirmak için variz. Dolayisiyla hizmeti evlerine getiriyoruz. Bunlardan birisi de içerisinde banyo ve kuaförlügü kapsayan kisisel bakimdir. Arkadaslarimiz kendi aileleriymis gibi büyük bir özveriyle çalisarak yasli ve engellilerimize yardimci oluyorlar. Saç ve sakallarini kesip rahatlamalarini sagliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Hizmet alan vatandaslar ise uygulamadan memnun olduklarini belirtiyorlar.
Kaynak: İHA