Kuruçesme Yasam Merkezi 14 Nisan'da Açiliyor

Izmit Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Kuruçesme Yasam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açilacak.

Izmit Belediyesi, çalismalarin tamamlandigi Kuruçesme Yasam Merkezi açilisi için gün sayiyor. Çocuklar, kadinlar ve yaslilar için birçok fonksiyona sahip olan Kuruçesme Yasam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açilacak. Açilis programinin ardindan Kuruçesme’de halk iftari gerçeklesecek.

Kuruçesme bölgesinde yasayan vatandaslarin sosyal imkanlarini artiracak, kültürden sanata, sagliktan spora birçok alanda hizmet verecek olan Kuruçesme Yasam Merkezi tam kapsamli olarak planlandi. Merkezde psikolog hizmeti ve diyetisyen hizmetinin yani sira çocuklar için çocuk oyun alani, gençler için etüt odasi ve egitim salonu yer alacak. Merkezde özellikle ev kadinlarinin sosyal olarak daha aktif olabilmeleri amaciyla atölyeler ve spor salonu yer alacak. Ayrica merkezde bulunan dans salonlarinda halk oyunlari ve bale dersleri verilecek.

Yasli vatandaslarin sosyal hayatta aktif rol almasini destekleyen, akranlari ile iletisim kurma firsati saglayan Asirlik Çinar Evi de Kuruçesme Yasam Merkezi’nde yerini alacak. Gündogdu ve Yuvam Akarca’da 50 yas üstü vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Asirlik Çinar Evi ile Kuruçesme’de ikamet eden vatandaslar için psiko-motor faaliyetler, bahçe ugraslari, fiziksel egzersizler, kültür-sanat gezileri ve mutfak atölyeleri gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Merkezde yer alan Kisa Mola Merkezi de, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin hayatla kurdugu iliskinin güçlenmesi, yasam kalitesinin artmasi, sosyallesmesi, psiko-sosyal gelisimlerini desteklemek, özel bireylerin yakinlarini destelemek, günlük yasamlarindaki islerini rahatça gerçeklestirebilmesi ve kendilerine vakit ayirmalarina olanak saglamayi amaçliyor.
Kaynak: İHA