Kaymakam Odabas SODAM Kursiyerleri Ile Iftarda Bir Araya Geldi

Balikesir’in Edremit Kaymakamligi tarafindan 8 Nisan Dünya Romanlar Gününde, (SODAM) Sosyal Dayanisma Merkezi’nde egitim gören Roman kursiyerlere iftar programi düzenlendi.

Kaymakam Odabas SODAM Kursiyerleri Ile Iftarda Bir Araya Geldi
8 Nisan Dünya Romanlar Günü olmasi nedeniyle Edremit Kaymakamligi SYDV (Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi) tarafindan hayata geçirilen SODAM Merkezi’nde egitim gören kadin kursiyerlerle yönelik düzenlenen iftar yemeginde Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, masalari tek tek dolasarak Roman vatandaslarla hasbihal etti.

SODAM projesi dahilinde bugüne kadar yapilan çalismalar hakkinda bilgiler veren Kaymakam Odabas; “Roman vatandaslarimizin yogun olarak yasadigi Ibrahimce Mahallesinde hayata geçirilen merkezimizde; Roman vatandaslarimizin toplumsal entegrasyonlarini saglamak üzere, psikososyal, sosyokültürel, mesleki, sanat ve kisisel gelisimlerini saglamaya yönelik olarak faaliyetler sunulmaktadir. Merkezimizde; giyim üretiminde temel islemler, yetiskinler 1. kademe okuma yazma ögretimi ve temel egitim programi, hasir örme kursu, boncuk çiçek yapimi, Kur’an’i Kerim Elif ba Kursu, giyim aksesuarlari dikimi kurs hizmetleri verilmektedir. Ayni zamanda kursiyerlerimizin okul öncesi yas grubu çocuklarina yönelik de oyun odasinda aktiviteler sunulmaktadir.” dedi.

Ramazan ayinin manevi atmosferinde iftar sofrasinda roman vatandaslarla bir araya gelen Kaymakam Odabas; “Devletimiz, bütün kurumlariyla sorumluluk üstlendigi her yerde vatandasinin huzuru ve mutlulugu için hizmet üretmektedir. Bu dahilde bundan sonra da Roman kardeslerimizle bulusmaya, görüsmeye hasbihal etmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA