Ikiz Kardeslerinin Acisini Yüregine Gömüp Afetzedelerin Yardimina Kosuyor

Kahramanmaras merkezli depremlere Hatay’in Antakya ilçesindeki 6 katli binanin altinda bulunan kokoreç dükkanlarinda son siparislerini hazirlarken yakalanan 17 yasindaki ikizler, yikilan binanin enkazinda kalarak apartmandaki 32 kisiyle birlikte can verdi. Ikiz kardeslerinin adini yasatmak adina sosyal medyada yardim kampanyasi baslatan agabey Anil Durgun, bagislanan yardim malzemelerini ihtiyaç sahibi afetzedelere ulastiriyor.

Ikiz Kardeslerinin Acisini Yüregine Gömüp Afetzedelerin Yardimina Kosuyor
Kahramanmaras merkezli asrin felaketi depremlere 3 yildir islettikleri Hatay’in Antakya ilçesindeki Atatürk Caddesi’nde bulunan kokoreç dükkaninda son siparislerini hazirlarken yakalanan ve yikilan 6 katli binanin enkazinda kalan 17 yasindaki ikiz kardesler Seyit Ali ile Kerem Durgun, apartmandaki 32 kisiyle birlikte hayatini kaybetti. Ikiz kardesleri adina sosyal medyada yardim kampanyasi baslatarak binlerce afetzedeye ihtiyaç malzemelerinin ulastirilmasini saglayan agabey Anil Durgun, “Deprem oldugu zaman ben yeni bir dükkan açmak için gittigim Suudi Arabistan’in baskenti Riyad’da bulunuyordum. Maalesef 6 Subat’taki depremde dükkanimizin giris katta bulundugu 6 katli bina çöktü ve enkaz altinda kalan 17 yasindaki kardeslerim Seyit Ali ile Kerem’i kaybettik. Kardeslerimden birisi kolon altinda kalarak hayatini kaybederken diger kardesimi enkazdan çikardigimizda ise hiçbir seyi yoktu. Ya donarak ya da korkudan hayatini kaybetmisti. Kardeslerime ulasmak için 7 gün boyunca bir sürü travma yasadik. Enkazin basinda beklemek, kardeslerime ulasmaya çalismak çok zorlu bir süreçti. 13 Subat Pazartesi günü kardeslerimin cenazelerini çikardik ve defnettik” dedi.



“Bu sehrin bütün sokaklari onlarla anilacak”

“Kardeslerim gerek müsterilerimiz gerekse de etraftaki insanlar tarafindan çok sevilen iki gençti” diyen Durgun, “Kardeslerimin öldügünü hiçbir zaman kabullenmeyecegiz ve onlar adina projeler üretmeye, kampanyalar olusturmaya devam edecegiz. Baslattigimiz kitap kampanyamiz hala devam ediyor. Çocuklara 23 Nisan’da ulastirmak için ayakkabi kampanyasi da baslattik. Bundan sonraki bütün projelerimiz, 6 Subat’ta kaybettigimiz tüm canlarimiz için olacak. Bu sehrin bütün sokaklari onlarla anilacak. Bir diger projemiz ile de 6 Subat’ta kaybettigimiz canlarimizin isimlerini sokak ve caddelerimize verilmesini saglamaya çalismak olacak” diye belirtti.



“Ikiz kardeslerimizin adina tasarladigimiz bir sürü projemiz var”

Arkadaslariyla beraber gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak için sahada olduklarini ifade eden Durgun, “Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulasarak neye ihtiyaç varsa onu temin etmeye çalisiyoruz. Burada bizim disimizda bir sürü yardimsever var ve Allah onlardan razi olsun. Bize yardimci oluyor ve bizim acimizi paylasiyorlar. Hala da onlardan bir sürü yardim geliyor. O insanlari asla unutamam. Kitap kampanyamiz üniversiteye hazirlanan ögrencilerimizin sinav sürecini tamamlamasina kadar devam edecek. Kitap, kirtasiye malzemeleri ve ne gerekiyorsa hepsini onlara ulastiracagiz. Gönüllü ögretmenlerimiz de var. Onlarda sinava hazirlik sürecinde kardeslerimizi yalniz birakmiyorlar. Bizde onlar için ne yapabiliriz diye çalisiyoruz. Ikiz kardeslerimizin adina tasarladigimiz bir sürü projemiz var. Ikizlerimiz ve hayatini kaybeden tüm canlarimiz adina burada 6 Subat isimli kütüphane de kurduracagim. Onlarin adina agaç diktik ve yine dikecegiz. Bu böyle sürekli devam edecek” diye konustu.



Arkadaslariyla son görüntüleri kaldi

Öte yandan, hayatini kaybeden ikizlerden geriye kokoreççi dükkanlarinda arkadaslariyla çekilmis oldugu mutlu anlara dair son görüntüler kaldi.

Ayrica 40 yillik oldugu ögrenilen 6 katli binadaki daire sahiplerinin, 6 Subat depreminden önce kentsel dönüsüme karsi çiktiklari ve bu nedenle binanin yikilamadigi ileri sürüldü.
Kaynak: İHA