Deprem Mahalleyi Yikti Geçti, 20 Evden Sadece 4'Ü Ayakta Kaldi Açiklamasi 18 Kisi Can Verdi

Kahramanmaras’in Türkoglu ilçesinde 18 kisinin hayatini kaybettigi Göllühüyük Mahallesi’ndeki 20 evden sadece 4’ü ayakta kaldi. 2 yil önce yaptirilan caminin minaresi de depremde yikildi.

Deprem Mahalleyi Yikti Geçti, 20 Evden Sadece 4'Ü Ayakta Kaldi Açiklamasi 18 Kisi Can Verdi
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen ilçelerden Türkoglu’na bagli Göllühüyük Mahallesi’nde enkaz altinda kalan 18 kisi hayatini kaybetti. 2 yil önce yaptirilan cami minaresi ile 16 evin yikildigi mahallede, sadece 4 ev ayakta kalabildi. Köy statüsünden mahalleye dönüsen kirsal yerlesim yerinde yasayan vatandaslardan bazilari kendi imkanlariyla yaptigi barakalarda yasamini sürdürürken, bazilari da AFAD tarafindan verilen çadirlarda kaliyor.

56 yasindaki Muammer Altun, enkaz altinda kalan kardesinin hayatini kaybettigini ve kendisinin de 7 saat sonra molozlarin arasindan kurtarildigini söyledi.

Depremi "asrin felaketi" olarak nitelendiren Altun, köyde sadece 4 evin ayakta kaldigini belirtti.



"Bir gürültüyle kalktik"

Deprem sirasinda Kahramanmaras merkezdeki evinde oldugunu ifade eden Enver Hacibebeoglu (77), "Bunlar benim kaynimin çocuklari, buraya geldik. Biz bir gürültüyle kalktik parka vardik. O gecenin karanliginda kimin ne oldugunu göremiyorsun. Ön tarafimizda ana cadde var. Orada sabahleyin kalktigimizda apartmanlarin yerle bir oldugunu gördük. Ölüler var, üzgünüz. Memleketimizde bir tufan gibi bir sey oldu. Devlet sag olsun elinden gelen yardimi yapiyor" dedi.



"18 tane cenazemiz var"

Necdet Agaoglu (60) ise, "Nasil kalktigimizi nasil disari kaçtigimizi hatirlayamiyoruz. 1,5 dakika sürdü, 2 kere vurdu. Bir sagli sollu vurdu, bir de alttan vurdu. 18 tane cenazemiz var. 4 ev kaldi, 16’si yikildi. Camimizin de 2 sene oldu minaresini yaptirali. Depremde de yikildi minaremiz, tekrar yaptiracagiz insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA