Cumhurbaskani Erdogan 168 Eserin Açilisi Için Pendik'e Geliyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Pendik’e gelerek tamamlanmis 168 projenin toplu açilisini gerçeklestirecek. Bu eserlerin arasinda yer alan Pendik Yeni Nesil Yasam Merkezi ve Gençlik Kampi gibi tesisler donanimlari ve sagladiklari hizmetlerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaskani Erdogan 168 Eserin Açilisi Için Pendik'e Geliyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Pendik’e geliyor. Bugün gerçeklesecek ziyarette Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ilçe genelinde yapimi tamamlanmis eserlerin açilis törenini gerçeklestirecek. Törende alt ve üst yapi yatirimlarina hiz kesmeden devam eden Pendik Belediyesi’nin yapimini tamamladigi 168 eserin açilisi yapilacak. Tören Çamçesme Mahallesi Marmara Caddesi’nde yapilacak. Konuyla ilgili konusan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “Pendik, pazar günü Cumhurbaskanimizin da tesrifiyle tarihi bir gün yasayacak. 168 projemizin açilisini yapacagiz. Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Açilisini yapacagimiz projelerimiz arasinda yer alan Pendik Yeni Nesil Yasam Merkezimiz içerisindeki bowling salonu, kütüphanesi, spor alanlari ve daha birçok donanimiyla öne çikiyor. Ayni zamanda gençlerimiz için açtigimiz Gençlik Kampi’mizda yine doganin içerisinde onlara sinav stresini atmalari için firsat taniyor” ifadelerinde bulundu.

Pendik Yeni Nesil Yasam Merkezi açiliyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ziyaretinde açilacak projelerden biri Pendik Yeni Nesil Yasam Merkezi. Ilçede sporu bir yasam biçimi haline getirmek için kentin dört bir yanina spor kompleksi insa eden Pendik Belediyesi, 14. spor tesisini Kaynarca Mahallesi’nde “Pendik Yeni Nesil Yasam Merkezi”nde yapti. Toplamda 11 bin 582 metrekarelik kullanim alanina sahip olan merkez, zemin dahil 4 kattan olusuyor. Komplekste yari olimpik yüzme havuzu, bowling ve basketbol salonlari, minder sporlari ve fitness alanlarinin yani sira diger spor komplekslerinden farkli olarak kütüphane, kitap kafe, bilim merkezi, teknoloji merkezi, Green Box salonu, e-spor salonu ve egitim amaçli siniflar yer aliyor. Tesisi ziyaret eden biri, gün içerisinde spordan kitap okumaya, bowling oynamaktan kafesinde bir kahve içmeye kadar çesitli aktiviteleri tesiste gerçeklestirebiliyor.

Doganin içerisinde “Gençlik Kampi”

Cumhurbaskanimizin açacagi projelerden öne çikan bir diger tesis ise Gençlik Kampi. Pendik Belediyesi Gençlik Kampi’nda doganin içerisinde temiz havada gençleri agirliyor. 25 bin metrekare alan üzerine yapilan kamp yerinde gençler, kendileri için hazirlanan etkinliklerle unutulmaz ve keyifli dakikalar yasiyor. Gençlik Kampi, sehir hayatinin karmasasindan uzak dogayla bas basa zaman geçirme imkani sunuyor. Içinde pek çok ünite yer alan kampta 40’ar kisilik 3 obali konaklama alani, okçuluk, matrak oyunlari, plaj voleybolu ve futbol gibi çesitli spor branslari için etkinlik alanlari, bin 700 metre uzunlugunda doga yürüyüsü parkuru ve dinlenme alanlari yer aliyor. Kamp alaninda; ates yakma, doga yürüyüsü, macera parkuru, dag bisikleti, satranç, mangala, okçuluk, futbol, basketbol, voleybol, badminton, masa tenisi, halat çekme, çuval yarisi, canli langirt, film ve belgesel gösterimi, müzik, egitim seminerleri, tiyatro, kitap degerlendirme vb. gibi etkinlikler gerçeklestirilebiliyor. Komplekste bulunan kamp atesi yeri de unutulmaz sohbetlere ve kültürel etkinliklere ev sahipligi yapiyor.

Alternatif Baglanti Yolu çalismalari bir bir tamamlaniyor

Pendik Belediyesi ekipleri tüm etaplari bittiginde sürücülere hem zaman hem de yakit tasarrufu saglayacak Kartal-Pendik-Tuzla Arasi Alternatif Baglanti Yolu çalismasinda 5. etaba geçerken yakin zamanda Aydos Orman Caddesi’ni de bu yola baglayacak. Yolun 2. etabi olan Abdülhamid Han Caddesi trafige açildi. “Kartal-Pendik-Tuzla Alternatif Baglanti Yolu” tamamen bittiginde Velibaba, Ertugrulgazi, Yayalar, Sülüntepe, Seyhli, Güllübaglar, Ramazanoglu, Sanayi, Kavakpinar, Orhangazi, Fatih ve Ahmet Yesevi Mahalleleri olmak üzere 12 mahalleyi birbirine baglayacak. Pendik Belediyesi ekiplerinin sürdürdügü bir diger yol çalismasi da “Velibaba-Tersane Baglanti Yolu Alternatif Yol” Projesi. Toplam uzunlugu 9 km olan yolun 2 km’lik bölümü tamamen bitirildi. Esenler, Güllübaglar ve Çamçesme Mahallelerinden geçen yol, Kavakpinar TEM Baglanti Yolu’na baglanacak. Çamlik ve Sülüntepe bölgelerinden havaalani yoluna alternatif ulasim saglayacak olan Kurtköy Dereyolu ise tamamlandi. 4 etaptan olusan ve 2,5 km’lik uzunluga sahip yol, Kurtköy Mahallesi’nde derenin her iki yanina insa edildi. Yol, ayni zamanda güzergahi üzerinde bulunan mahallelerdeki geçisleri de kolaylastiracak.

Pendik’te Devasa Kentsel Dönüsüm Projesi

Pendik Belediyesinin ile ilçede baslattigi devasa kentsel dönüsüm çalismalari da öne çikan projelerden. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile yürütülen ve 5 bölgede hiz kesmeden devam eden çalismalar Orta-Dumlupinar Mahalleleri, Bati Mahallesi, Ertugrulgazi Mahallesi ve Merkez Çarsi’da yapiliyor. Orta-Dumlupinar Mahalleleri Kentsel Dönüsüm Projesi’nde 142 bin 600 m2 alandaki yikimlar bitti. 507 bin 878 m2 alandaki Bati Mahallesi’ne yer alan 475 yapidan 163’ü yikilarak yeniden yapildi. Ertugrulgazi Mahallesi’nde ise 4.500 adet gecekondu dönüsümü gerçeklestiriliyor. Plan onaylari tamamlanan projede imar uygulamasi devam ediyor. Pendik’te yer alan 12 bin 862 gecekondunun 11 bin 150’sinin tapu sorunu çözüme kavusturuldu. 2 bin 975 gecekonduya daire, 8 bin 175 adedine ise tapu tahsis edildi.

168 projenin açilisi yapilacak

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Pendik ziyaretinde ilçe genelinde bitmis projelerin açilisi yapilacak. 168 proje içerisinde kütüphaneler, semt pazarlari, spor kompleksleri, alt-üst yapi çalismalari, parklar, kültür merkezleri ve dahasi yer aliyor. Açilisi yapilacak projeler arasinda öne çikanlar su sekilde, Yeni Nesil Yasam Merkezi (Kaynarca Yasam Merkezi), Pendik Gençlik Kampi, kapali semt pazarlari, Kemal Tahir Kütüphanesi Kitap & Kafe, Orhangazi Kitap & Kafe, kütüphaneler, Vefa Kiraathanesi, Kurtköy Kültür Sokagi ve El Sanatlari Merkezi, kültür merkezleri, Semt ve Köy Konaklari, Hayir Çarsisi, Aile Destek Merkezi, alternatif baglanti yollari, Yesil Koridor, 36 yeni sehir parki, 44 açik spor sahasi, 54 çevre düzenlemesi ve peyzaj projesi, metro meydanlari ve kentsel dönüsüm projeleri.
Kaynak: İHA