Diyanet-Sen Genel Baskani Yildiz Açiklamasi 'Din Görevlilerine Ne Gerek Var, Demek Lafi Güzaftir'

Diyanet-Sen Genel Baskani Ali Yildiz, din görevlilerinin deprem bölgesinde olmasini elestirenlere cevap vererek "Elbette deprem bölgesinde psikiyatrist ve psikolog olmasi da lazim ama onlarla din görevlilerini sanki rakipmis gibi sunmak yanlistir. Bunlar varken ’din görevlilerine ne gerek var’ demek lafi güzaftir. ’Gelinim ve damadim için bir hatim indirir misiniz?’ diye inleyen amcamizi hangi psikologla rahatlatabilirsiniz. Elbette onu din görevlisi kardesimiz kelime-i sehadet getirerek ve Kur’an okuyarak rahatlatacaktir” dedi.



6 Subat günü meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen ve Ankara’da bulunan depremzede din görevlileri için Diyanet-Sen iftar programi düzenledi.

Programa Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Diyanet-Sen Genel Baskani Ali Yildiz, depremzede din görevlileri ve aileleri katildi.

Ezan okunmasi ile beraber oruçlar açildi ve program Kur’an tilaveti ile devam etti.

“Iyi ki Rabbim bizi bu millet içerisinde var etmis”

Programda konusan Diyanet-Sen Genel Baskani Ali Yildiz bölgeye giden yardimlarin önemini vurgulayarak, “Diyanet-Sen olarak ilk günden itibaren depreme maruz kalan illerimizde özellikle din görevlisi kardeslerimizi yalniz birakmadik. 6 Subat sabahi yapmis oldugumuz planlamalar dogrultusunda 3’üncü günden itibaren Osmaniye, Adana ve Hatay’dan baslamak üzere tüm deprem bölgelerini Diyanet-Sen ve Memur-Sen olarak ziyaret ettik. Elbette bizler deprem bölgesine giderken ambulans sirenleri ne kadar içimizi sizlatsa da yardim konvoylarinin otobanlari tikarcasina çok olmasi ise insani ferahlatiyor. Iste Rabbimize bir kez daha sükür ediyoruz. Iyi ki Rabbim bizi bu millet içerisinde var etmis” ifadelerini kullandi.

“Depremden kendilerine siyasi rant elde etmek isteyenler din görevlilerinin depremde ne isi var diye söylendiler”

Din görevlilerinin deprem bölgesinde olmasini elestirenlere cevap veren Diyanet-Sen Genel Baskani Yildiz, “Deginmek istedigim bir baska konu ise din görevlileri alanda çalismalar yaparken bunu hazmedemeyenler ve depremden kendilerine siyasi rant elde etmek isteyenler, kargasadan medet umanlar din görevlilerinin depremde ne isi var diye söylendiler. Onlarin birisi ile karsilastim ben ve kendisine biz sizi yerli ve milli bir siyasetçi olarak bilirdik ama bu söylemleriniz din görevlilerini kirmistir. Elbette deprem bölgesinde psikiyatrist ve psikolog olmasi da lazim ama onlarla din görevlilerini sanki rakipmis gibi sunmak yanlistir. Bunlar varken ’din görevlilerine ne gerek var’ demek lafi güzaftir. Dolayisi ile haberlerde izlemissinizdir bir amcamizin ’Gelinim ve damadim için bir hatim indirir misiniz?’ diye inleyen amcamizi hangi psikologla rahatlatabilirsiniz. Elbette onu din görevlisi kardesimiz kelime-i sehadet getirerek ve Kur’an okuyarak rahatlatacaktir” seklinde konustu.



“Danimarka’da, Isveç’te Kuran-i Kerim’i yakanlar hangi emellere hizmet ediyorlarsa ’devlet enkaz basinda yoktu’ diyenler ayni hedefe hizmet ediyor”

"Devlet sahada yoktu" diyenlerin iyi niyetli olmadigini belirten Yildiz, “Din görevlilerimize alanda bu kadar önemli görevler yüklenmektedir. Onun için devlet sahada yoktu ve din görevlilerinin deprem bölgesinde ne isi vardi, diyenler iyi niyetli degillerdir. Bu tarz eylem ve söylemler bu topraklara ait eylem ve söylemler degildir. Danimarka’da Isveç’te Kuran-i Kerim’i yakanlar hangi emellere hizmet ediyorlarsa ’devlet enkaz basinda yoktu’ diyerek devleti itibarsizlastirmaya çalisanlar ve din görevlilerini itibarsizlastirmaya çalisanlar da ayni hedefe ve ideale hizmet edenlerdir. Bu kisilere derslerini 14 Mayis’ta verecegiz” diye konustu.



"Din görevlisi olarak orada bulunan arkadaslarimizin gayretine sahitlik ettim"

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin ise yaptigi konusmasinda “Rabbim ülkemize bir daha benzer bir olay yasatmasin. Ülke olarak çok büyük bir imtihandan geçtik ve 50 bini bulan insanimizi kaybettik. Teskilatimizdan 21 yöneticimizi kaybettik. 100 bini bulan yaralimiz oldu ama hamd olsun inancimizi kaybetmedik ve yardimlasarak ayaga kalkmaya çalisiyoruz ve yarini bugünden güzel yapmak için gayret ediyoruz. Diyanet-Sen Genel Baskanimiza ’din görevlilerinin orda ne isi var’ diyenlere verdigi cevap için tesekkür ediyorum. Hiçbir psikolog orada o insanlarin acisini hafifletemez. Bu anlamda din görevlisi olarak orada bulunan arkadaslarimizin gayretine sahitlik ettim” ifadelerini kullandi.

“Bu toplumun degerlinin din üzerine oldugunu bilerek yolumuza devam edecegiz”

Toplumun din degerinin yüksek oldugunu söyleyen Genel Baskan Yalçin, “Bu toplumun degerlinin din üzerine oldugunu bilerek yolumuza devam edecegiz. Bu topraklara yabanci olanlar anlamasa da aslinda külleri üfürdügünüzde altindan büyük bir maneviyat çiktigini görecegiz. O yüzden kimseyi ötekilestirmeden çalismaya devam etmeliyiz” seklinde konustu.

Depremin ardindan Memur-Sen’in yardim için seferber oldugunu belirten Yalçin, “Depremin yasandigi gece sube baskanlarimizi aradim ve arkadaslarimizin durumu sordum ve daha gün isimadan sosyal medyadan çagri yaparak ’teskilatimizi herkes yarin kan bankalarina kossun’ diyerek ödevlendirme yaptik. Genel baskanlara ise acil toplanti talebini ilettik ve seferberlik plani yaptik. 150 tir yardimi yola çikardik. Bu teskilata tesekkür ediyorum. Memur-Sen olarak 270 kisilik bir arama kurtarma ekibi kurmustuk. Deprem sonrasi sabahin ilk isiklari ile birlikte arama kurtarma ekibimiz bölgeye gitti ve orada Insani Yardim Tugayi ile birleserek büyük bir fedakarlik gösterdi. 270 kisilik arama kurtarma ekibimiz kuruldugunda bu kadari fazla degil mi diyenlerle karsilastik ama bunun ne kadar kiymetli oldugu gördük” diye konustu.

Kaynak: İHA