Cumhurbaskani Erdogan'in Esi Emine Erdogan, Darülaceze Sakinleriyle Iftarda Bulustu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Darülaceze’de düzenlenen iftar programinda Darülaceze sakinleri, gönüllüleri ve personeliyle bir araya geldi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Esi Emine Erdogan, Darülaceze Sakinleriyle Iftarda Bulustu


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Darülaceze’de düzenlenen iftar programinda Darülaceze sakinleri, gönüllüleri ve personeliyle bir araya geldi. Darülaceze Baskanligi’nda düzenlenen iftar programina, Emine Erdogan’in yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Darülaceze Idare Meclis Üyesi Bilal Erdogan ve Darülaceze Baskani Hamza Cebeci de katildi.

Iftar programi, Darülaceze sakinlerinden hafiz Ramazan Demirkan’in Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Programda Darülaceze sakinleriyle yakindan ilgilenen Erdogan, hal hatirlarini sorarak onlarla sohbet etti. Emine Erdogan, Darülaceze sakinlerinden 73 yasindaki Mücella Kese ile de yakindan ilgilendi. Kese, 19 aydir kaldigi Darülaceze’de sifir atik konusunda yaptigi çalismalari Emine Erdogan’a aktardi. Ailesinin kendisini çocuklugundan beri sifir atik konusunda bilinçli yetistirdigini anlatan Kese, kendi girisimleriyle Darülaceze’ye plastik ve karton atiklarinin toplanmasi için bir depo yapildigini kaydetti.

Kese, Emine Erdogan’dan, Darülaceze’de kullanilmak üzere cam atiklar için kumbara istedi. Emine Erdogan, iftarin ardindan masalari tek tek dolasarak Darülaceze sakinleriyle hatira fotografi çektirdi. Iftar programinda, Bilal Erdogan da dua okudu.

Emine Erdogan, iftar programi öncesinde Darülaceze Baskanligi’ndaki çocuk yuvasini da ziyaret etti. Ziyarette Emine Erdogan’a, Bakan Derya Yanik ile Hamza Cebeci de eslik etti. Çocuk yuvasindaki bebek katinda bulunan odalari tek tek gezen Erdogan, burada deprem bölgesinden getirilen 2 depremzede bebekle de yakindan ilgilendi. Bebekleri kucagina alan ve seven Erdogan, çocuk yuvasinin sorumlu hekimi Turay Selçuker ile sorumlu hemsiresi Özge Demirci’den saglik ve aile durumlarina iliskin detayli bilgiler aldi. Emine Erdogan, yuvada bakici anne olarak çalistigi sirada baktigi 5 aylik bebege daha sonra koruyucu aile olan 25 yasindaki Feyza Kosar’i da tebrik etti. Bebek katindaki oyun odalarini da gezen Erdogan, burada oyun oynayan küçük yastaki çocuklari da kucagina alarak sevdi.

"Evlatlarimizin etrafina örülen yikilmaz sevgi duvari, onlara daima kalkan olacaktir"

Öte yandan Emine Erdogan, sosyal medya hesabindan ziyarete iliskin yaptigi paylasimda, "Darülaceze’de aralarinda depremzede bebeklerimizin de oldugu çocuk yuvasini ziyaret ettim. Saglik durumlarinin her gün daha da iyiye gittigini ögrenmekten memnuniyet duydum. Devlet korumasindaki tüm yavrularimizin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için büyük bir çaba sarf ediliyor. Çocuklarimizi sarmalayan güvenli ve sefkatli kollara tüm kalbimle tesekkür ediyorum. Inaniyorum ki, evlatlarimizin etrafina örülen yikilmaz sevgi duvari, onlara daima kalkan olacaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA