Osmaniye'de, Nisan Yagmurlari Çiftçiye Can Suyu Oldu

Kisin kurak geçmesinin ardindan Nisan ayinin yagmurlarla baslamasi Osmaniye’de çiftçilere can suyu oldu, yüzlerini güldürdü.

Türkiye’de kis mevsiminin kurak geçmesi üreticileri endiselendirdi. Ancak özellikle Mart ayinin son haftalari ile Nisan ayinin ilk haftasinda yogun yagisli hava bir nebze olsun çiftçileri rahatlatti. Uzun bir süredir yagis alamayan Osmaniye’de son haftalardaki yagistan nasibini aldi. Özellikle son bir haftadir etkili olan yagisli hava tarlalari suyla doyurdu. Kuraklik tehlikesi ile karsi karsiya kalan sabun çayinin debisi arti, yagislar çiftçiye can suyu oldu.

Düziçi’nin Farsak köyünde çiftçilik yapan Hasan Çoban da, “Çok güzel oldu mübarek gerçekten beklenen bir yagmurdu, aylardir yagmayan bir bereket yagdi. Sükürler olsun tam tarlamizin ekim zamani, tarlalarimiz ekime hazir hale geldi" dedi.

Misir, Yer fistigi gibi ürünlerin bölgelerinde yogun olarak yetistirildigini aktaran Çoban, "Zeytin agaçlarimiz kuraklik asamasindayken Cenab-i Allah’im bereketini gönderdi tarlarimiz topraklarimiz suya doydu, çiftçilerimizin yüzü güldü en azindan. Özellikle bu ekim zamaninda bir haftadir yagan yagmur epey bir ön hazirlik yapti topraklarimiza ama iki gündür yagan yagmur da topraklarimizi su asamada suya doyurdu. Insallah barajlarimiz, pinarlarimiz akarsularimizda dolmustur. Insallah önümüzde güzel bir mevsim olacak diyelim. Cenab-i Allah’imiza sükürler olsun” dedi.

Kaynak: İHA