Edirne'de Sehit Polisler Için Mevlit Okutuldu

Edirne’de, Türk Polis Teskilati’nin 178. kurulus yil dönümü etkinlikleri çerçevesinde tarihi Üç Serefeli Camii’nde sehitler için mevlit okutuldu.

Edirne'de Sehit Polisler Için Mevlit Okutuldu
Edirne’de Polis Haftasi etkinlikleri çerçevesinde cuma namazi öncesi sehit emniyet mensuplari için mevlit okutuldu. Cuma namazi öncesi Üç Serefeli Camii Imam Hatibi Emin Eneç ve müezzinler tarafindan ilahiler okunarak, dua edildi. Müftü Yardimcisi Adem Özsoy da Kur’an-i Kerim okudu. Ardindan sehitler ve depremde hayatini kaybedenler için dualar okundu.

Türk Polis Teskilati’nin 178. kurulus yil dönümünü bu yil yasanan depremlerden dolayi buruk kutladiklarini söyleyen Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, her yil polis teskilatinin kurulus yil dönümünde çesitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Bu hafta içerisinde çesitli etkinlikler yaptiklarini belirten Alçalar, "Sehit ailelerimizi evlerinde ziyaret ettik. Bütün Türkiye’de ayni anda bu etkinlikler yapiliyor. Sehitlerimizin anneleri, babalari ve çocuklari ziyaret ediliyor. Bugün de sehitlerimiz için mevlit okuttuk. 10 Nisan’da sehitlerimizi kabirlerinde ziyaret edecegiz, çelenk koyacagiz. Bu sene bu etkinlikleri deprem felaketi nedeniyle biraz buruk kutluyoruz" dedi.

Düzenlenen mevlit programina Edirne Vali Vekili Sidki Zehin, Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Cihanoglu, Edirne Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Edirne Baro Baskani Gökhan Karakoç, kurum müdürleri, polisler, gaziler, sehit polislerin yakinlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA